Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  ProWein 2019 slavi jubilej

ProWein 2019 slavi jubilej uz prisustvo skoro 7.000 izlagača i 60.000 profesionalaca, među 60 zemalja učesnica i Srbija

U nedelju 17. marta u Diseldorfu počinje jedan od najznačajnijih svetskih sajmova vina ProWein 2019.  Svoj jubilej i 25-ogodišnji uspeh sajam će proslaviti uz prisustvo skoro 7.000 izlagača iz 60 zemalja, među kojima je i Srbija, i preko 60.000 profesionalaca iz celog sveta koliko ih se očekuje na sajmu u ova tri dana. Svi vinski regioni sveta biće prisutni na sajmu, od malih uzgajivača do velikih imena i poznatih brendova. Na sajmu će biti i 400 predstavnika žestokih alkoholnih pića, a u okviru “same but different” platforme biće predstavljeno blizu 100 izlagača sa zanimljivom kolekcijom sajdera i kraft piva iz čitavog sveta. Ove godine velika pažnja posvetiće se „zero waste“ koktelima i konceptu „održivosti iza šanka“ ukazajući na načine kako smanjiti količinu bačenog otpada sirovina u barovima.

11 srpskih kompanija na ProWein-u 2019:

Kao i prethodne godine i na ovogodišnjem ProWein-u učestvovaće srpske kompanije. Kao samostalni izlagači nastupaju Toplički vinogradi i destilerija Zarić, a uz podršku Razvojne agencije Srbije i Privredne komore Srbije mogućnost da prezentuju svoja vina u okviru nacionalnog štanda imaće Vinarija Aleksandrović, Vinarija Aleksić, Zvonko Bogdan, Vino Budimir, Erdevik, Temet, Vinarija Lastar, Vinarija Trivanović i Vinarija Virtus. 

ProWein je vodeći svetski sajam vina i jakih alkoholnih pića koji se održava svake godine u martu u Diseldorfu. Namenjen je isključivo stručnim posetiocima iz sveta maloprodaje, veleprodaje i spoljne trgovine, gastronomije, hotelijerstva i prerađivačke industrije. Stručnjaci se slažu u jednom: Svako ko želi da bude uspešan na međunarodnom tržištu ne sme zaobići ProWein jer je Diseldorf centar koji okuplja globalne aktere vinske industrije.  Ovde se može probati čitav spektar vinarskih proizvoda, od klasičnih vina do egzotičnih vrsta, aperitiva do žestokih pića, regionalnih specijaliteta i sve više i više organskih proizvoda. Poznate svetske vinarije upravo na ProWein-u predstavljaju svoja izuzetna vina od različitih sorti grožđa. Ponudu sajma proširuju propratni događaji, zanimljive i raznovrsne degustacije, informativni razgovori i kulinaska umeća na štandovima izlagača, kao i na ProWein forumu i degustacionoj zoni Mundus Vini. 

Sajam ProWein 2019 se održava od nedelje 17. marta, do utorka 19. marta. Imajući u vidu da je sajam otvoren samo za profesionalce, zainteresovanim posetiocima organizatori savetuju da se registruju unapred na sajtu sajma i nabave svoju ulaznicu na vreme. Više informacija na sajtu www.prowein.com ili u zvaničnom Predstavništvu sajma u Beogradu, firmi ProExpo d.o.o. 

Share