Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Ekskluzivni salon vina Wine Mart drugi put održan u Beogradu

Prisutni su uživali u društvu najboljih somelijera iz regiona, uz Brut Premier Magnum, najbolji šampanjac na svetu, vrhunska domaća i italijanska vina i predstavnike poznatih šatoa iz Bordoa

Drugi Wine Mart, manifestacija koja okuplja isključivo odabrane proizvođače vrhunskih vina i destilata iz Srbije i sveta, i ove godine je privukla hedoniste i ljubitelje premium proizvoda u jedinstveno okruženje salona BMW Delta Motors-a u Beogradu. Događajem su plenile „zvezde“ - Brut Premier Magnum, najbolji šampanjac na svetu kuće Louis Roederer, engleski džin „Juni93“, konjaci destilerije Tesseron i vina pet poznatih šatoa iz francuske regije Bordo, rakija košarkaškog asa Nenada Krstića i brojni drugi ekskluziviteti. 

Iskusne znalce posebno su obradovali degustacija vrhunskih vina iz Toskane - Casanova di Neri, Mazzei, Tenuta di Biserno, upoznavanje sa više od 50 izlagača, kao i dragoceni saveti o pravilima konzumiranja i drugim zanimljivostima Vuka Vuletića, najboljeg somelijera Srbije i Balkana.

„Cilj nam je da napravimo tradicionalnu manifestaciju, prepoznatljiv salon vina otvoren samo za izuzetna pića vrhunskog kvaliteta“, kaže Vuletić. „Nakon  drugog Wine Mart-a, mislim da smo na odličnom putu da Beograd stavimo na mapu nezaobilaznih destinacija istinskih ljubitelja vina, ali i profesionalaca iz vinskog biznisa“, ističe Vuk sumirajući utiske sa događaja.

Na Wine Mart-u je, uz premium segment portfolija najboljih stranih vinarija, bilo prisutno i više od dvadeset domaćih i kuća iz regiona, a regionalnu vinsku scenu predstavili su somelijeri šampioni - Ivan Jug iz Hrvatske, Maté Horvath iz Mađarske i Blaž Draksler iz Slovenije. 

Među gostima koji su uživali u jedinstvenom okruženju i izuzetnim pićima našli su se i košarkaši Miloš Teodosić i Marko Kešelj, nekadašnji fudbaler Marko Pantelić, voditelj i prezenter Branko Veselinović i brojne druge zvanice.

Organizatori su, zahvalivši gostima, za sledeću godinu najavili još spektakularniju organizaciju, uz poštovanje isključivo prestižnih standarda koje su postavili u prethodne dve sezone.

 

Share