Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Inspirativni događaji na sajmu ProWein 2019 (17-19. mart)

Diseldorf će u martu po 25. put biti domaćin vinskoj industriji sveta. Na najznačajnijem sajmu vina i alkoholnih pića ProWein 2019 od 17. do 19. marta u deset izložbenih hala oko 6.800 izlagača prezentovaće vinske regije iz svih krajeva sveta. Među njima biće i 400 predstavnika jakih alkoholnih pića koji će pokušati da privuku pažnju 60.000 profesionalaca, koliko ih se očekuje na sajmu u ova tri dana.

Bogat program i mnoštvo događaja i degustacionih zona krasiće predstojeći ProWein 2019: od MUNDUS VINI degustacione zone pobedničkih vina, preko degustacija na štandovima samih izlagača, Champagne Lounge zone gde se mogu isprobati penušava vina do “same but different” platforme namenjenoj kraft napicima i sajderima. 

Kraft pića su najveći globalni trend u modernim barovima i restoranima čija prodaja je prvenstveno bazirana na njihovoj kreativnosti, kvalitetu i prirodnim sastojcima.  U okviru ovogodišnje “same but different” platforme biće predstavljeno blizu 100 izlagača iz 22 zemlje. Zanimljiv portfolio kraft napitaka može se isprobati na sajmu – „Cachaca“ iz Francuske i Holandije, zatim šarenolika kolekcija sajdera i kraft piva iz čitavog sveta. Američki distributer Ming River predstaviće najpopularniji liker na svetu „baijiu“ koji je još uvek nepoznanica zapadnim zemljama, a u Kini se masovno konzumira. Zatim tu je „Padre Azul“ super premijum tekila od plave agave sa aromom vanile i karamele koja se tek pre dve godine pojavila na tržištu, a već uživa veliku pažnju javnosti.

U međuvremenu, Fizzz Lounge zona na sajmu koja služi za pripremu koktela i aperitiva staviće naglasak na „zero waste“ momenat i koncept „održivosti iza šanka“ ukazajući na načine kako smanjiti količinu bačenog otpada sirovina u barovima. Posetioci će na taj način, osim što će uživati u izvrsnim koktelima, dobiti i razne ideje kako mogu iskoristiti svaki sastojak neke od sirovina. Ovaj trend održivosti se dobro odražava na prirodu, ali i na novčanike.

Uz “ProWein goes city” žurka se nastavlja i nakon radnog dana sajma jer u ova tri dana ceo grad zahvata vinska groznica. I dok je sajam otvoren isključivo za profesionalne posetioce, “ProWein goes city” program namenjen je svim ljubiteljima vina i otvoren za sve. Odabrani partneri iz sveta gastronomije i hotelijerstva, kao i maloprodajni lanci, organizovaće brojne zanimljive i uzbudljive događaje širom Diseldorfa. 

Sajam ProWein 2019 održava se od 17. do 19. marta u Diseldorfu. Od Skandinavije do Južne Amerike, u ova tri dana posetioci mogu iskusiti najopsežniji i najkvalitetniji asortman proizvoda i usluga iz vinskog sveta. Profesionalizam i inernacionalnost su glavne karakteristike koje ga izdvajaju od konkurentskih sajmova zbog čega beleži konstantan porast u broju izlagača i posetioca. Za svojih 25 godina postojanja ProWein je postao vodeći svetski sajam vina i alkoholnih pića, centralno mesto za ugovaranje poslova i narudžbine. Više informacija na sajtu www.prowein.com

 

Share