Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Management  //  Aktuelnosti  //  Brojna premium vina i destilati drugi put pred srpskom publikom

Uz najbolji šampanjac na svetu dočekujemo vrhunske srpske i svetske vinarije na Wine Mart-u!

Zvezdana kolekcija najboljih vina i destilata, pravo sazvežđe uživanja i hedonizma, očekuje vas na ovogodišnjoj manifestaciji Wine Mart, prestižnom salonu vina koji se u Srbiji održava po drugi put u subotu, 2. marta 2019. u ekskluzivnom salonu BMW Delta Motorsa u Beogradu. Najbolje vinarije iz Srbije, Italije i Francuske, kao i drugi proizvođači pića, izložiće isključivo premium segment svog portfolija, pružajući nam šansu da neke vrhunske proizvode isprobamo prvi put!

Portfolio pažljivo odabranih domaćih i stranih vinarija oduševiće poznavaoce, hedoniste i ljubitelje kvalitetnih pića, a jedinstvena lokacija – među najnovijim modelima BMW automobila – stvoriće izuzetnu atmosferu i gostima ponuditi jedinstven ugođaj.

Publika u Srbiji će ovom prilikom, između ostalih, moći da proba vina pet poznatih šatoa iz francuske regije Bordo, koji dolaze sa svojim predstavnicima. Reč je o Château Pontet-Canet, Château Cos dˈEstournel, Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, Domaines Rollan de By i Château de Pez, koji će predstaviti uglavnom selekciju vrhunskih crvenih vina. Prva tri poseda deo su imperijalne klasifikacije Medoka iz 1855. godine - među njima, Château Pontet-Canet je prvi šato iz apelacije Pauillac koji je počeo da se bavi biodinamikom.

Premijerno, na ovom ekskluzivnom salonu imaćete mogućnost da probate engleski džin „Juni93“, čije je sedište u Notingemu, ali se ovaj džin pravi u Srbiji. Naime, za proizvodnju ovog vrhunskog destilata koriste se organske bobice kleke koje rastu na Pešterskoj visoravni, na čak 1500 metara nadmorske visine. Prvi put će se javnosti predstaviti i rakija koju proizvodi naš proslavljeni košarkaški as Nenad Krstić, koga ćete na licu mesta moći da pitate zašto se odlučio za baš ovakvu „penziju“.

Za ovu priliku, organizatori su pripremili i najbolji šampanjac na svetu! Naime, na nedavno održanom „The Champagne & Sparkling Wine World Championship 2018” u Londonu, kuća Louis Roederer proglašena je za najboljeg prizvođača šampanjca, a njhov Brut Premier Magnum poneo je najlaskaviju titulu – Supreme World Champion, time postavši najbolji šampanjac na planeti. Osim ovog, gosti Wine Mart-a imaće priliku da probaju i vrhunski šampanjac kuće Pol Roger, omiljeno piće čuvenog Vinstona Čerčila.

Tu su i vina s pravom nazvana biseri Toskane, na čelu sa Lodovicom Antinorijem, vlasnikom vinarije Tenuta di Biserno, koji je napravio čuveno Ornellaia vino - jedno od italijanskih najpoznatijih. Casanova di Neri, čija se vina uvek nalaze u izboru za najbolja vina sveta, predstaviće i ponuditi na degustaciju svoje najbolje berbe, a Anđelo Gaja, kralj Nebbiolo sorte i čovek sa više od pedeset berbi iza sebe, predstaviće svoja izuzetno dugovečna i popularna vina. Iz Španije, tačnije regije Ribera del Duero, dolazi nam Vega Sicilia, čija vina odležavaju i po deset godina pre nego se ponude na tržištu.

Poslastica za ljubitelje konjaka biće gostovanje vinograda porodice Tesseron, u vlasništvu Château Pontet-Canet, koja od davnina proizvodi ova luksuzna pića. Njihov celokupni asortiman se kreće od linije „XO“ pa na više.

Uz najbolje svetske vinarije i destilerije ravnopravno će izlagati i sam krem srpskog vinarstva, predstavljen sa više od dvadeset domaćih i kuća iz regiona. Samo najbolja selekcija premium proizvoda dovoljno je dobra za ovu prestižnu manifestaciju, za koju karte možete kupiti preko sajta ddtickets.rs kao i u wine barovima Podrum Wine Art, Podrum Novi, Vine&Pleasure, Wine Spot, Steak&Wine i obe vinoteke Srpske Kuće Vina, po ceni od 5900 dinara.

 

Share

Najnovije vesti


Kako da kreirate sopstvenu chill out zonu

Mnogima od nas prečesto je nedostajalo vreme koje ćemo posvetiti samo sebi. Sticajem okolnosti poslednjih dana i nedelja čini se da ćemo imati dovoljno vremena za sebe, svoje misli i stvari, te ga valja pametno iskoristiti. Kako biste ovo vreme...GLOVO nastavlja rad

U kompaniji Glovo naš glavni prioritet tokom ove epidemije uvek su bezbednost, zdravlje i dobrobit naših zaposlenih, korisnika, kurira i partnera.

Vlada Srbije pokrenula je vanredne mere ograničenja kretanja i zatvaranje granica radi daljeg...Plazma Stiksi: Nova Plazma sa najviše čokolade ikad!

Kompanija Bambi, lider na konditorskom tržištu, rešila je da obraduje sve ljubitelje Plazme novim ukusima u svom portfoliju. Nakon Plazma Kocke koja je naišla na jako pozitivne reakcije kod potrošača, sada je predstavljen novi proizvod. Kako bi...Jovan Mrđenović kolumna

GOSPODINU S LJUBAVLJU

Ovo je pravi naslov za priču o Slobodanu Dakiću Daki, čuvenom ugostitelju iz Zemuna koji je marta 1981. godine otvorio kultni restoran Daka u mirnom kraju Zemuna, u Hercegovačkoj ulici. Time je počelo novo doba za...Da li ste spremni za kremasto uživanje?

Grand kafa lansirala je Insta Grand, novi brend u kategoriji instant kafe. Za sve one koji biraju punu šolju potpunog užitka, Insta Grand dolazi u 11 različitih varijanti koje karakteriše pun kafeni ukus i kremasta tekstura, a sigurni smo da...