Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Barcaffè espresso osvojio dve zlatne medalje u Milanu

Na ovogodišnjem Međunarodnom takmičenju u degustaciji kafe (Internacional Coffe Tasting) koje je održano 29. i 30. novembra u Milanu u organizaciji Međunarodnog Instituta za degustaciju kafe (International Institue of Coffe Tasters), Barcaffè espresso osvojio je dve zlatne medalje za svoje blendove  Barcaffè Tradizione i  Barcaffè Prestigio.

Sudije ovogodišnjeg takmičenja bili su stručnjaci za kafu, a napitke od kafe ocenjivali su na osnovu nekoliko kriterijuma, kao što su: zaokruženost ukusa, intenzitet arome, struktura i postojanost pene. 

„Izutetno smo ponosni što smo na ovogodišnjem takmičenju postali nosioci čak dve zlatne medalje i time se našli u društvu drugih vrlo popularnih brendova u Italiji i šire. Barcaffè oduvek sprovodi stroge mere kontrole kvaliteta počevši od izbora samog zrna sirove kafe, pa do savrseno pripremljenog i posluženog espressa u kafiću“, izjavio je Andrej Bele, Generalni direktor Strateškog poslovnog područja Kafa Atlantic Grupe.

 

Napomenuo je da ovo nije prvi put da Barcaffè ponese zlatne medalje. 

„Barcaffè je ponosni nosilac čak 6 zlatnih medalja na Međunarodnim takmičenjima u testiranju kafe. Izuzetno nam je drago što ovoj kolekciji dodajemo i ovogodišnje dve zlatne medalje“, dodao je Bele. 

Barcaffè je jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu, čija priča počinje još 1970. godine u tadašnjoj fabrici Droga Portorož, a danas njegovu ponudu čini više od 40 proizvoda, počevši od mešavina mlevene pržene kafe, espresso kafe, instant napitaka i coffee to go.

Barcaffe Tradizione pripremljen je od najkvalitetnijih vrsta arabike i robuste. Obiluje intenzivnim ukusom i pikantnom aromom s notom gorkog kakaa i crne čokolade. Prisutan je širom regiona.

 

Share

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...