Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Barcaffè espresso osvojio dve zlatne medalje u Milanu

Na ovogodišnjem Međunarodnom takmičenju u degustaciji kafe (Internacional Coffe Tasting) koje je održano 29. i 30. novembra u Milanu u organizaciji Međunarodnog Instituta za degustaciju kafe (International Institue of Coffe Tasters), Barcaffè espresso osvojio je dve zlatne medalje za svoje blendove  Barcaffè Tradizione i  Barcaffè Prestigio.

Sudije ovogodišnjeg takmičenja bili su stručnjaci za kafu, a napitke od kafe ocenjivali su na osnovu nekoliko kriterijuma, kao što su: zaokruženost ukusa, intenzitet arome, struktura i postojanost pene. 

„Izutetno smo ponosni što smo na ovogodišnjem takmičenju postali nosioci čak dve zlatne medalje i time se našli u društvu drugih vrlo popularnih brendova u Italiji i šire. Barcaffè oduvek sprovodi stroge mere kontrole kvaliteta počevši od izbora samog zrna sirove kafe, pa do savrseno pripremljenog i posluženog espressa u kafiću“, izjavio je Andrej Bele, Generalni direktor Strateškog poslovnog područja Kafa Atlantic Grupe.

 

Napomenuo je da ovo nije prvi put da Barcaffè ponese zlatne medalje. 

„Barcaffè je ponosni nosilac čak 6 zlatnih medalja na Međunarodnim takmičenjima u testiranju kafe. Izuzetno nam je drago što ovoj kolekciji dodajemo i ovogodišnje dve zlatne medalje“, dodao je Bele. 

Barcaffè je jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu, čija priča počinje još 1970. godine u tadašnjoj fabrici Droga Portorož, a danas njegovu ponudu čini više od 40 proizvoda, počevši od mešavina mlevene pržene kafe, espresso kafe, instant napitaka i coffee to go.

Barcaffe Tradizione pripremljen je od najkvalitetnijih vrsta arabike i robuste. Obiluje intenzivnim ukusom i pikantnom aromom s notom gorkog kakaa i crne čokolade. Prisutan je širom regiona.

 

Share

Najnovije vesti


Isprobajte najbolji šampanjac na svetu!

Vrhunska vina, prestižna pića i destilati drugi put pred srpskom publikom, u ekskluzivnom okruženju salona Wine MartInspirativni događaji na sajmu ProWein 2019 (17-19. mart)

Diseldorf će u martu po 25. put biti domaćin vinskoj industriji sveta. Na najznačajnijem sajmu vina i alkoholnih pića ProWein 2019 od 17. do 19. marta u deset izložbenih hala oko 6.800 izlagača prezentovaće vinske regije iz svih krajeva sveta....Otvoreni sajmovi turizma, vina i ugostiteljstva

Ljajić: Cilj je 1,7 milijardi dolara od turizma u 2019.Jubilarni 25. ProWein

Jubilarni 25. ProWein (17-19. mart): 25 godina uspeha. U martu sajam ProWein slavi svoju 25-godišnjicu postojanja. Tokom 25 godina duge istorije ProWein je zabeležio enormni porastBakšiš naš nasušni

 Bakšiš među ugostiteljima poprima poruku pripovetke Tamni vilajet – ko uzme kajaće se, ko ne uzme kajaće se...