Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Završen »Barcaffé Barista Tour«

U sklopu prve službene turneje kafe u Srbiji »Barcaffè Barista Toura«, savršeni espresso je obišao Beograd, Kragujevac, Niš, Zlatibor i i stigao do Novog Sada, u kom je završio svoju ovogodišnju turneju.

Brojni gosti, među kojima su se našli i plivačica Nađa Higl, glumac Sloba Stefanović i naš poznati voditelj Miloš Maksimović oprobali su se u pripremanju vrhunskog espressa. U tome su im pomogli Barcaffe baristi, stručnjaci uz koje priprema kafe postaje prava umetnost.

Uz stručnu edukaciju u Barcaffè Barista Training centru u Ljubljani, ono što je još potrebno baristima u njihovom poslu je kvalitetan espresso, a Barcaffè posvećuje ogromnu pažnju na sve faze procesa kako bi upravo to i postigao. Barcaffè espresso pravi je koncentrat ukusa i aroma zahvaljujući upravo italijanskoj tehnologiji. Najnovija vrsta Barcaffè espressa je Barcaffè Divino - Barcaffè Divino 100% Arabica, super premium mešavina kafe, pakovana u limenci koja zadržava dugotrajnu svežinu ukusa, postojanu aromu a samim tim ima produženi rok trajanja.  Uz Barcaffè Divino, tu su i Barcaffè Fantasia, Barcaffè Maestoso i Barcaffè Tradicione - mešavine pripremljene od najkvalitetnijih zrna arabike i robuste. 

Barcaffé espresso – organizator turneje, osvajač je 6 zlatnih medalja na istaknutom međunarodnom takmičenju (International Coffee Cup Tasting) u Italiji.

Share