Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Svetsko prvenstvo somelijea od sledeće godine u Belgiji

U Antverpenu će na proleće 2019. godine biti organizovano svetsko takmičenje somelijea, prenosi sajt Focus on Belgium.

Na takmičenju od 10. do 15. marta učestvovaće 65 somelijea koji će imati nekoliko zadataka, među kojima posluženje vina članovima žirija, i degustacija vina s povezom preko očiju. 

Posle četvrtfinala i polufinala, poslednja tri kandidata će se nadmetati za najbolju nagradu. Do sada je Belgija postigla najbolji rezultat sa Aristid Spes, koji je 2013. završio na trećem mestu.

Takmičenje za najboljeg somelijea na svetu je inicijativa Međunaronog udruženja somelijea a prvenstvo u Atverpenu će organizovati belgijskih savez degustatora vina

 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...