Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Umetnost uživanja za sve ljubitelje espresso kafe vrhunskog kvaliteta

Barcaffè je danas jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu, zastupljen je u gotovo svim zemljama ex YU. Ovaj zavidan uspeh nije stigao preko noći, decenije truda, brige o kvalitetu, odabir najkvalitetnijih svetskih vrsta kafe bili su glavni stubovi koji su robnu marku doveli do vodeće pozicije na tržištu kafe.

Kao veliki učesnik na tržištu, Barcaffè kupuje velike količine kafe i sprovodi stroge mere kontrole kvaliteta – od izbora samog zrna sirove kafe pa do pakovanja na polici. To obezbeđuje sigurnost da kafa ne gubi ništa od sastojaka koji su neophodni za najkvalitetniji espresso. 

Cilj je u suštini samo jedan: šolja odlično pripremljenog espreso napitka koji budi čula i ostavlja jak i dugotrajan ukus u ustima. 

Da bi se to postiglo potrebna je briga oko svih ključnih elemenata. Osim mešavine, koja je verovatno najvažnija, treba povesti računa i o čistoći i ispravnosti aparata, odgovarajućem podešavanju mlevenja i gramaturi na mlinu, a ne sme ni da se zaboravi ruka koja priprema kafu. 

Barcaffè, dobitnik 6 zlatnih medalja na istaknutom međunarodnom takmičenju (International Coffee Cup Tasting) u Italiji, se posebno ponosi svojim baristima, stručnjacima koji od pripreme kafe prave umetnost. Oni do detalja poznaju sva pravila koja nepogrešivo vode prema šoljici savrsenog espressa, a upravo je espresso osnova za priremu i mnogih drugih popularnih napitaka, kao što su cappuccino ili macchiato. Tu je i onaj umetnički deo priče, ukrašavanje kafe mlečnim kremom, odnosno latte art za koji treba imati i umetničku notu u sebi.

Kao jedan od regionalno najznačajnijih brendova u espresso kafi, Barcaffè organizuje Barcaffé Barista Tour. Ova turneja je jedinstvena prilika da saznate zanimljivosti o poreklu kafe, pripremi vrhunskog espressa, oprobate se u latte artu i uživate u ukusu savršene espresso kafe uz najbolje Barcaffé bariste. U to su imali priliku da se uvere i posetioci u Kragujevcu, Nišu, Beogradu i na Zlatiboru, prvim gradovima koje je Barcaffé posetio. Nastavak nezaboravnog druženja, najavljen je i za oktobar.  

Share

Najnovije vesti


Svako u srcu nosi svoju kafanu

Jovan Mrđenović

ugostitelj

Beograd 1867. slavi povratak kneza Mihaila Obrenovića iz Carigrada, gde mu je turski sultan uručio ferman o predaji srpskih gradova. U kafani Srpska kruna priređeno je veliko slavlje. Tim povodom došao je Jaša Ignjatović...



Danuška Kumara

Danuška Kumara

Glavni kuvar hotela Hyatt Regency Beograd 



Iris New Balkan Cuisine

Iris New Balkan Cuisine, fine dining restoran, Beogradu je pre nešto više od dve godine, kada je otvoren, doneo novi koncept ugostiteljstva. Malo ko je verovao u njegov opstanak, ali zahvaljujući ogromnom entuzijazmu zaposlenih i ljubavi prema...



Tajna uspeha je u radu, posvećenosti i viziji

Mihailo Janković

direktor kompanije Nectar, govori za CaféBar network povodom obeležavanja jubileja, 20 godina uspešnog poslovanja kompanije Nectar



Coca-Cola inspirisala sve da budu Deda Mraz i usreće decu iz SOS sela Srbije

Ove Nove godine 170 dece iz SOS dečijih sela u Kraljevu i Sremskoj Kamenici iskusiće radost praznika i provesti nezaboravno zimovanje zahvaljujući građanima Srbije i kompaniji Coca-Cola.