Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Umetnost uživanja za sve ljubitelje espresso kafe vrhunskog kvaliteta

Barcaffè je danas jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu, zastupljen je u gotovo svim zemljama ex YU. Ovaj zavidan uspeh nije stigao preko noći, decenije truda, brige o kvalitetu, odabir najkvalitetnijih svetskih vrsta kafe bili su glavni stubovi koji su robnu marku doveli do vodeće pozicije na tržištu kafe.

Kao veliki učesnik na tržištu, Barcaffè kupuje velike količine kafe i sprovodi stroge mere kontrole kvaliteta – od izbora samog zrna sirove kafe pa do pakovanja na polici. To obezbeđuje sigurnost da kafa ne gubi ništa od sastojaka koji su neophodni za najkvalitetniji espresso. 

Cilj je u suštini samo jedan: šolja odlično pripremljenog espreso napitka koji budi čula i ostavlja jak i dugotrajan ukus u ustima. 

Da bi se to postiglo potrebna je briga oko svih ključnih elemenata. Osim mešavine, koja je verovatno najvažnija, treba povesti računa i o čistoći i ispravnosti aparata, odgovarajućem podešavanju mlevenja i gramaturi na mlinu, a ne sme ni da se zaboravi ruka koja priprema kafu. 

Barcaffè, dobitnik 6 zlatnih medalja na istaknutom međunarodnom takmičenju (International Coffee Cup Tasting) u Italiji, se posebno ponosi svojim baristima, stručnjacima koji od pripreme kafe prave umetnost. Oni do detalja poznaju sva pravila koja nepogrešivo vode prema šoljici savrsenog espressa, a upravo je espresso osnova za priremu i mnogih drugih popularnih napitaka, kao što su cappuccino ili macchiato. Tu je i onaj umetnički deo priče, ukrašavanje kafe mlečnim kremom, odnosno latte art za koji treba imati i umetničku notu u sebi.

Kao jedan od regionalno najznačajnijih brendova u espresso kafi, Barcaffè organizuje Barcaffé Barista Tour. Ova turneja je jedinstvena prilika da saznate zanimljivosti o poreklu kafe, pripremi vrhunskog espressa, oprobate se u latte artu i uživate u ukusu savršene espresso kafe uz najbolje Barcaffé bariste. U to su imali priliku da se uvere i posetioci u Kragujevcu, Nišu, Beogradu i na Zlatiboru, prvim gradovima koje je Barcaffé posetio. Nastavak nezaboravnog druženja, najavljen je i za oktobar.  

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...