Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Bez kafe u školama Južne Koreje

Od 14. septembra kafa i energetski napici koji sadrže kofein zabranjeni su i učenicima i prosvetnim radnicima u Južnoj Koreji. Predstavnici države objasnili su da se ta mera uvodi jer su učenici često konzumirali i previše kofeina da bi mogli što duže da uče, što je neretko rezultiralo zdravstvenim problemima. Zabrana se odnosi na kafiće i aparate s kafom u osnovnim i srednjim školama, kao i na fakultetima. Južna Koreja je sedmi uvoznik kafe u svetu. Tokom 2017. ta zemlja uvezla je kafe u vrednosti od 700 miliona dolara, dok prosečan stanovnik Južne Koreje popije 512 šoljica kafe godišnje.

Share

Najnovije vesti


Nepušački lokali u Beogradu

Prema podacima iz 2013. godine (a noviji se očekuju u tekućoj, 2019. godini), u Srbiji puši svaki treći stanovnik stariji od 15 godina, njih čak 34,7%, dok je u Beogradu taj udeo tek nešto manji od nacionalnog proseka i iznosi 31,6%Četvrti festival kraft piva stiže u grad!

Vrteška koja će zavrteti Beograd: Četvrti festival kraft piva stiže u grad!CLOSE EYES, TASTE FOOD, DRINK WINE

Ekskluzivna večera Be@Château Lagrange – UNPRECEDENTEDJameson Green Up žurka

Jameson irski viski je i ove godine okupio više od 1000 najvernijih fanova i poznatih gradskih lica na zanimljivoj Green UP žurci održanoj u Beogradu.Prijavi se za Barcaffé Barista Cup

Prijavi se za Barcaffé Barista Cup – prvo regionalno latte art takmičenje