Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Dizajnerske torte novi trend u svetu

Tridesetjednogodišnja Elena Gnut, iz Kalinjingrada u Rusiji, pravi torte već dve godine. Od kada je započela biznis njene torte ne prestaju da fasciniraju gotovo sve kupce. Ona pravi takozvane "dizajnerske torte". 

-Gotovo svi su uvek u čudu - kako je o moguće. Nekima je teško da poveruju da su torte uopšte jestive, neki misle da je u pitanju 3D štampa. Međutim, svaki ukras na mojim tortama, svaki oblik, pravi se ručno, naravno sa jestivim bojama. U svaku tortu u uloženo je dosta truda, mada postoje i one koje su jednostavnije i ne iziskuju previše vremena- objašnjava Elena Gnut.  

 

Među najzanimljivijim tortama su, tvrdi Elena, ona u obliku hobotnice, cipele i bureta sa grožđem. U zavisnosti od dizajna, potreban im je dan do dva da tortu završe. A cena ide i do 100 dolara po torti.

 

Da je pravljenje torti unosan biznis pokazuje i činjenica da porudžbine ne prestaju da stižu, a na društvenim mrežama Elena Gnut uspela je da privuče pažnju preko 200 hiljada ljudi.

Share

Najnovije vesti


Da li ste spremni za kremasto uživanje?

Grand kafa lansirala je Insta Grand, novi brend u kategoriji instant kafe. Za sve one koji biraju punu šolju potpunog užitka, Insta Grand dolazi u 11 različitih varijanti koje karakteriše pun kafeni ukus i kremasta tekstura, a sigurni smo da...Inovacije i razmena iskustva su ključni za razvoj ugostiteljstva

Kompanija Coca-Cola HBC Srbija u okviru Međunarodnog sajma turizma  organizuje stručne panele i diskusije u cilju daljeg jačanja ugostiteljske ponude

Koliko je atraktivan noćni život u Beogradu, kakva je gastronomska ponuda prestonice, ali i...Grand Black'n'Easy prava turska, budi za minut

Jutro je najužurbaniji deo dana, a svima nam je neophodna energija za početak istog. Potrebno nam je da se odmah razbudimo, što pre rasanimo i podignemo nivo koncentracije za dan pred nama.

Kako bismo se efikasno razbudili i započeli dan na...Istinita priča o zdravijim grickalicama od sušenog voća i povrća

True Story, brend koji domaćem tržištu nudi zdravije grickalice koje se mogu konzumirati bez griže savesti u odnosu na standardnu ponudu, predstavio se medijima uz takmičenje u kuvanju i degustaciju. True Story potrošačima nudi sušene čipseve od...Za Dan zaljubljenih poklonite iskustvo!

Dan zaljubljenih se bliži, što znači da je vreme da počnete da razmišljate o tome kako da obradujete svoju drugu polovinu. Verujemo da su vam uvek dobrodošli saveti i ideje za poklone. Uvek se možete odlučiti za kutiju slatkiša i čokoladu, buket...