Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Vlasnik Corone ulaže 4 milijarde u proizvodnju marihuane

Kompanija Constellation Brands, koja je vlasnik piva Corona, uložiće četiri milijarde dolara u kanadskog proizvodjača marihuane Canopy Growth.

Investicija Constellation je dosad najveće ulaganje u proizvodnju marihuane. Prošle godine  Constellation je uložio 200 miliona dolara u Canopy u okviru ugovora o proizvodnji bezalkoholnog pića na bazi marihuane. Constellation želi da iskoristi priliku kako sve više država legalizuje marihuanu.

Dve kompanije su saopštile da će investicija omogućiti Canopy da proširi svoje poslovanje "u skoro 30 zemalja" koje su legalizovale marihuanu za medicinsku upotrebu. Canopy je medju najvećim proizvodjačima proizvoda od marihuane, medju kojima su ulja i gelovi. S investicijom Constellationa, Canopy planira da proširi paletu jestivim proizvodima, inhalatorima, kao i pripremljenim džointima. Takođe namerava da razvije lekove na bazi marihuane kako bi omogućila bezbedniju alternativu postojećim lekovima za bolove, nesanicu, anksioznost i psorijazu.

Share

Najnovije vesti


Good Food & Wine Festival, 5. septembra na Sava Promenadi

Na samom zalasku leta, od petka, 28. avgusta do nedelje, 6. septembra, biće održan drugi po redu Good Food & Wine Festival. Manifestacija koja se ove godine održava pod sloganom „Okusi ljubav na reci“, tokom festivalske nedelje okupiće više...Otvoren konkurs za nagrade KAKTUS 2020!

UNIQUE IN BEING DIFFERENT

Marketing mreža raspisala je konkurs za 6. nacionalnu dodelu godišnjih nagrada – KAKTUS 2020. Nagrade se dodeljuju u 24 kategorije, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i...Drive Café na Adi – novi koncept za nova letnja uživanja

Beograđani i gosti prestonice koji će ovoga leta uživati u čarima Ade Ciganlije, imaće priliku da kvalitetan predah naprave u novootvorenim Drive Café objektima na beogradskom «moru». Otvaranjem ovih objekata, dodatno je obogaćena mreža Drive...U nizu partnera sa kojima sarađuje, Glovo ostvario partnerstvo i sa lancem trgovina dm za komforniju, lakšu i bržu dostavu najtraženijih proizvoda

Kompanija za brzu dostavu “Glovo” od jula dostavlja na bilo koju adresu u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu i Nišu na kojoj se nalazite proizvode dm drogerija.Vina „Tikveš“ i „ Tikveš Châteaux & Domaines” osvojila četiri zlata i specijalnu nagradu na „Citadelles Du Vin 2020“ u Francuskoj

Na ovogodišnjem vinskom takmičenju„Citadelles Du Vin 2020“ održanom u Francuskoj vina Tikveši Tikveš Châteaux & Domaines“ osvojila su četiri zlatne i jednu specijalnu nagradu.