Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Naš Happy Honey nagrađen u Njujorku

Startap kompanija, Happy Honey, nedavno je predstavila svoje zdrave proizvode na letnjem Fancy Food sajmu hrane u Njujorku održanog od 30. juna do 2. jula i doživela veliki uspeh. Nakon što je dobila nagradu za Najbolje uvođenje startap proizvoda, zdrave proizvode napravljene od sirovog meda u kombinaciji sa voćem i organskim kakaom i đumbirom, kompanija je predstavila na trodnevnoj izložbi u Javits centru. Happy Honey je osnovana pre samo godinu dana i uspela je da se   visoko pozicionira među zdravim, premijum proizvodima. Osim toga što su proizvodi poznati ne samo u Srbiji već i širom Norveške, Švajcarske, Slovenije, Nemačke, Hrvatske i Crne Gore, Happy Honey ostvario je vidljiv učinak i na tržištu Amerike. Proizvod je privukao veliku pažnju, a objavljen je i intervju na sajtu američkog Time magazina sa suosnivačem kompanije, Darkom Mandićem. Intervju je objavljen u on-line sekciji My Recipes za najbolju hranu za doručak u SAD koju prati više desetina miliona Amerikanaca. 

- Izuzetna je čast kada o vašem proizvodu članak objavi ugledna izdavačka kuća poput Time magazina. To je neverovatan uspeh za Happy Honey a samim tim i veliki podsticaj i priznanje za nas da sigurnim koracima osvajamo jedno ogromno tržište – rekao je Mandić.

Cilj ove inovativne kompanije je da promeni način na koji ljudi vide slatkiše i poslastice i da ponudi nešto potpuno novo, posebno, specifično i pre svega kvalitetno tržištu. Proizvod se sastoji od sirovog meda, bez dodataka šećera i aditiva, što mu daje glavnu prednost u odnosu na prerađene proizvode koji su puni šećera. Dobija se posebnim načinom hladnog presovanja čime se čuvaju enzimi, proteini i ostali hranjivi sastojci. Sirovom medu se dodaje i voće poput šljive, kajsije i maline, a za posebne ljubitelje slatkiša organski kakao i đumbir, pa se proizvod može naći u 5 sjajnih ukusa. Ovaj slatkiš od meda ne predstavlja samo zamenu za šećer, već jača imuni sistem, smanjuje simptome alergije i povećava energiju. Kvalitet se potvrđuje u nemačkoj laboratoriji za med u Bremenu. Posle evropskih uspeha sa maloprodajnim objektima kao što su Jelmoli u Švajcarskoj, Merkator u Srbiji, Aroma i Benu u Crnoj Gori, Happy Honey je spreman da nakon Fancy Food sajma osigura sebi mesto na policama američkih prodavnica. 

Share