Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Naš Happy Honey nagrađen u Njujorku

Startap kompanija, Happy Honey, nedavno je predstavila svoje zdrave proizvode na letnjem Fancy Food sajmu hrane u Njujorku održanog od 30. juna do 2. jula i doživela veliki uspeh. Nakon što je dobila nagradu za Najbolje uvođenje startap proizvoda, zdrave proizvode napravljene od sirovog meda u kombinaciji sa voćem i organskim kakaom i đumbirom, kompanija je predstavila na trodnevnoj izložbi u Javits centru. Happy Honey je osnovana pre samo godinu dana i uspela je da se   visoko pozicionira među zdravim, premijum proizvodima. Osim toga što su proizvodi poznati ne samo u Srbiji već i širom Norveške, Švajcarske, Slovenije, Nemačke, Hrvatske i Crne Gore, Happy Honey ostvario je vidljiv učinak i na tržištu Amerike. Proizvod je privukao veliku pažnju, a objavljen je i intervju na sajtu američkog Time magazina sa suosnivačem kompanije, Darkom Mandićem. Intervju je objavljen u on-line sekciji My Recipes za najbolju hranu za doručak u SAD koju prati više desetina miliona Amerikanaca. 

- Izuzetna je čast kada o vašem proizvodu članak objavi ugledna izdavačka kuća poput Time magazina. To je neverovatan uspeh za Happy Honey a samim tim i veliki podsticaj i priznanje za nas da sigurnim koracima osvajamo jedno ogromno tržište – rekao je Mandić.

Cilj ove inovativne kompanije je da promeni način na koji ljudi vide slatkiše i poslastice i da ponudi nešto potpuno novo, posebno, specifično i pre svega kvalitetno tržištu. Proizvod se sastoji od sirovog meda, bez dodataka šećera i aditiva, što mu daje glavnu prednost u odnosu na prerađene proizvode koji su puni šećera. Dobija se posebnim načinom hladnog presovanja čime se čuvaju enzimi, proteini i ostali hranjivi sastojci. Sirovom medu se dodaje i voće poput šljive, kajsije i maline, a za posebne ljubitelje slatkiša organski kakao i đumbir, pa se proizvod može naći u 5 sjajnih ukusa. Ovaj slatkiš od meda ne predstavlja samo zamenu za šećer, već jača imuni sistem, smanjuje simptome alergije i povećava energiju. Kvalitet se potvrđuje u nemačkoj laboratoriji za med u Bremenu. Posle evropskih uspeha sa maloprodajnim objektima kao što su Jelmoli u Švajcarskoj, Merkator u Srbiji, Aroma i Benu u Crnoj Gori, Happy Honey je spreman da nakon Fancy Food sajma osigura sebi mesto na policama američkih prodavnica. 

Share

Najnovije vesti


Da li je to baš tako?

Jovan Mrđenović
ugostitelj

Ne prođe dan da neko od ljudi u poznijim godinama ne zacvili za dobrim starim vremenima i boemskim kafanama kojih više nema



Dobro se dobrim vraća

 Predstavljamo Udruženje Dobro delo... Stefan Nikolić iz Vršca govori nam o misiji, projektima i planovima udruženja čiji je osnivač. Pomisao na to koliko je malo potrebno da se učini dobro delo kada nam se za to ukaže prilika, pokrenula je 2012....



Ujedinjeni u regulisanju bakšiša

Piše: Deana Dimitrijević

Praksa davanja napojnica stara je koliko i ugostiteljstvo, a nastala je spontano. Nisu je nametnuli ni ugostitelji ni gosti, već jednostavno postoji oduvek. Međutim, nijedan pozitivan pravni propis Republike Srbije ne...



Ostajemo bez kultnih kafana

Dragi naši gosti, pošto je vaša omiljena kafana Tašmajdan restitucijom vraćena vlasnicima, koji ne žele s nama da nastave poslovanje, mi vam najsrdačnije zahvaljujemo što smo imali vas kao drage goste i prijatelje – stoji na natpisu koji je...



Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...