Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Vodimo te na Oktoberfest

Udruženje pivara Srbije je proglasilo dobitnike nagrada konkursa Vodimo te na Oktoberfest. Glavne nagrade, put u Minhen na Oktoberfest 2018 za 2 osobe dobili su Slaviša Vučinić i Mihajlo Vuksanović.  Ukupno petnaest nagrada pored Udruženja pivara i partnera Color Press Group kompanije i Nemačko-srpske privredne komore, dobitnicima je uručio i promoter kampanje i jedan od članova žirija, naš pisac i muzičar, Marko Šelić Marčelo. 

Rebeka Božović, izvršna menadžerka Udruženja pivara Srbije je čestitala svim dobitnicima nagrada. 

-Pivo se prvi put u Srbiji pominje za vreme despota Stefana Lazarevića, a da je i danas voljeno piće potvrdio je kvalitet pristiglih radova. Imali smo veliki broj kreativnih prijava, zbog čega nam nije bilo lako da izaberemo samo 10 finalista, te smo se odlučili za još 5  nagradu. Zajedno sa našim članicama nastavićemo da radimo na promociji odgovorne konzumacije ovog zlatnog napitka. 

Nakon dodele nagrada, finalisti, mediji i partneri imali su priliku da nastave druženje uz pivo u prijatnoj atmosferi restorana Šumatovac Al Forno.

Od ostalih finalista Maksim Polovina, Tijana Pejović, Boban Ocokoljić dobili su vikend na Novosadskom Oktoberfestu koju je uručio Robert Čoban, predsednik Color Press Group kompanije. 

Isidora Miljković, Branislav Manojlović, Sandra Borić, Dragana Lokica Jokšić dobili su ulaznice za najveći poslovni događaj u zemlji AHK Oktoberfest u organizaciji Nemačko-srpske privredne komore (AHK). Davorin Majhenšek,  Igor Tadić, Luka Bojić, Bojana Miletić, Marija Stojmenović, Nikola Pavlović dobili su po 3 paketa piva. 

Udruženje pivara Srbje realizovalo je konkurs Vodimo te na Oktoberfest koji je trajao od  08. juna do 01. jula u ponoć.  Svi koji su želeli da učestvuju imali su zadatak da odgovore na pitanje Zašto volim pivo i postave fotografiju svog pivskog rekvizita na Facebook stranici Udruženja pivara Srbije ili na instagram profilu uz #volimopivo.  Kriterijum za odabir finalista i pobednika bila je kreativnost, a osmočlani žiri je odlučio od ukupno 189 pristiglih prijava da odabere jedanaest dobitnika nagrada. 

 

Share

Najnovije vesti


Obeležava se Dan prokupca

  Dan prokupca obeležiće se i ove godine 14. oktobra. U slavu najčuvenije domaće sorte vina održa će se brojni događaji u restoranima, vinotekama, vinarijama, ali i brojne obuke somelijea.Predsednik Svetske asocijacije kuvara Tomas Gugler prvi put u Srbiji

The Plate, konferencija za profesionalne ugostitelje biće održana 19. i 20. oktobra u Beogradu, a događaj će otvoriti Thomas Gugler, aktuelni predsednik Svetske asocijacije kuvara. Internacionalni edukativni događaj za profesionalne ugostiteljeDani tajlandske kuhinje u Falkensteiner-u

Tajlandska kuhinja spada u najbolje kuhinje na svetu i ukoliko do sada niste imali prilike, pravo je vreme da probate neka od najpoznatijih tajlandskih jela i osetite ovu jedinstvenu i urbanu rapsodiju ukusa. Celo selo jedan hotel

Živopisno selo Koripo, u dolini Verzaska, u švajcarskom kantonu Tičino, jedna je od najmanjih opština u toj zemlji, koju naseljava samo 12 stanovnikaSvetsko prvenstvo somelijea od sledeće godine u Belgiji

U Antverpenu će na proleće 2019. godine biti organizovano svetsko takmičenje somelijea, prenosi sajt Focus on Belgium.