Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Novi predsednik Udruženja pivara Srbije

Vladimir Vava, generalni direktor Carlsberg Srbija je od 25. juna ove godine preuzeo funkciju predsednika Udruženja pivara Srbije sa mandatom od dve godine. 

Gospodin Vava je na čelu Carlsberg Srbija od 01. februara 2017. godine nakon trogodišnjeg iskustva na poziciji potpredsednika prodaje Baltika Breweries, ruske kompanije koja je u vlasništvu Carlsberg Grupacije. Svoje bogato iskustvo je sticao u CB Holdingu u Beogradu, kao i kompaniji Metro Cash & Carry na tržištima Španije i Portugala, Rumunije i Rusije. 

-U Srbiji je pivo najomiljenije alkoholno piće i ja sam sa zadovoljstvom prihvatio da predsedavam našim Udruženjem, svestan obaveze i odgovornosti koju preuzimam u naredne dve godine. Udruženje je doprinelo uspostavljanju boljeg dijaloga sa državom i saradnje sa partnerima radeći na stvaranju  dugoročno održivih uslova za  rast i razvoj celokupne pivarske industrije, od proizvodnje sirovine do stavljanja gotovog proizvoda na policu i zbrinjavanja upotrebljene ambalaže. Moj fokus će biti na ujedinjenju svih pivara u jedan glas za  dobrobit pivarske industrije i celokupnog društva - izjavio je gospodin Vladimir Vava, predsednik Udruženja pivara Srbije. 

Udruženje pivara Srbije formirano je 2015. godine i predstavlja kontinuitet rada nacionalne pivarske organizacije od prvog takvog udruživanja još 1958. godine u staroj Jugoslaviji, od kada je menjalo formu i broj članica. 

Udruženje Pivara Srbije ujedinjuje najveće pivare i sladaru u Srbiji koje pokrivaju više od 92% tržišta i zapošljavaju 16.500 ljudi direktno i indirektno, dok budžetu Srbije kroz akcize, poreze i druga davanja doprinose sa 253 miliona evra godišnje. Udruženje posluje sa  vodećim predstavnicima pivarske industrije u Srbiji: Apatinska pivara, Carlsberg Srbija, Sladara Maltinex i Heineken Srbija.

Gospodin Vava je na mestu predsednika Udruženja pivara Srbije zamenio Vladimira Novkovića dosadašnjeg predesdnika i generalnog direktora Apatinske pivare. 

 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...