Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Tri razloga zbog kojih morate mudro odabrati ozvučenje za vaš lokal

 

 

Oduvek su ljudi uživali u slušanju muzike uz obrok. Još u doba starog Rima, muzičari su svirali i zabavljali goste tokom svečanih večera i zabava. Danas je muzika mnogo dostupnija, a zabava bez dobre muzike praktično nemoguća. Zato je važno da se ugostitelji, koji žele uspešan restoran pun zadovoljnih gostiju, zapitaju koliko pažnje zaista pridaju muzici.

 

1. Muzika stvara atmosferu

Muzika je neverovatno važan element u brendiranju vašeg restorana. Takođe, ona je ključni element za dobru atmosferu. Zato odabiru muzike treba pridati posebnu važnost.

Prvo, morate obratiti na jačinu muzike. Ukoliko je preglasna, muzika će onemogućiti vašim gostima da razgovaraju. Sa druge strane, ukoliko je mnogo tiha, ili još gore, nemate muziku u restoranu, gosti će čuti zveckanje escajga, tuđe razgovore, neće se osećati slobodnim da razgovaraju sa svojim sagovornikom, što će neminovno izazvati nervozu i svakako želju da odu na neko prijatnije mesto. Zato obezbedite svojim gostima prijatnu atmosferu, gde će uz pozadinsku muziku moći opušteno da ćaskaju i uživaju u obroku.

 

2. Zaposleni su srećniji i bolje rade

Srećniji zaposleni i srećniji gosti će usrećiti vaš novčanik. Osoba koja je zadovoljna poslom koji obavlja i atmosferom u kojoj radi će biti efikasnija tokom celog dana i mnogo srećnija. Raspoloženo osoblje privlači nove goste.

 

3. Uz prave zvuke ćete povećati potrošnju

Iskusni ugostitelji znaju da je muzika važan element u predstavljanju restorana. Neka istraživanja pokazuju da restorani koji puštaju džez ili klasičnu muziku obično spadaju u grupu sofisticiranijih restorana, veće klase, pa samim tim i skupljih, od onih koji na primer, puštaju rok muziku. Sa druge strane, ukoliko posedujete bar, vaš cilj je da gosti češće poručuju pića, što možete postići glasnijom i bržom muzikom, te na taj način možete povećati profit.

Za koji god tip lokala i muzike da ste se opredelili, ono što svakako mora pratiti vaš izbor je kvalitetno ozvučenje za restoran ili lokal. I naravno, ne zaboravite da vaš lokal upravo muzika može učiniti prepoznatljivijim i posećenijim.

Share