Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Bubble Jam početkom jula

Festival penušavih vina “Bubble Jam” održava se ove godine po četvrti put. Ovaj događaj zakazan je za 7. jul 2018. u Hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu, tačnije na platou ispred hotela.

Do pre nekoliko godina ovaj vinski segment je bio skoro potpuno zapostavljen kod nas kada je nekoliko vinarija počelo da proizvodi penušavce. Ova vina, nekada doživljavana kao prestižna stvar namenjena samo za posebne prilike, danas, zbog veće pristupačnosti ali i dobrog kvaliteta, sve više postaju navika vinoljubaca ali i važna stavka u portfoliu ambicioznih vinara. Cilj ovog festivala, pre svega, jeste popularizacija penušavaca kako bi se vinska publika kroz pozitivan doživljaj vezala jače za ovakva vina bez kojih naš vinski svet nije upotpunjen.

Na ovogodišnjem Bubble Jam-u se očekuje prisustvo više domaćih vinarija kao i nekoliko uvoznika. U okviru festivala, u hotelu će se održati radionica o penušavcima iz Srbije gde će biti predstavljeni i neki noviteti, kao i Champagne masterclass sa predavanjem i degustacijom vrhunskih francuskih šampanjaca. Početak događaja je u 18 časova i trajaće do 23 časova. Iz organizacije napominju da je moguće i odlaganje festivala zbog promenljivih vremenskih prilika ove sezone, a rezervni termin je 14. jul na istoj lokaciji.

 

Share

Najnovije vesti


Isprobajte najbolji šampanjac na svetu!

Vrhunska vina, prestižna pića i destilati drugi put pred srpskom publikom, u ekskluzivnom okruženju salona Wine MartInspirativni događaji na sajmu ProWein 2019 (17-19. mart)

Diseldorf će u martu po 25. put biti domaćin vinskoj industriji sveta. Na najznačajnijem sajmu vina i alkoholnih pića ProWein 2019 od 17. do 19. marta u deset izložbenih hala oko 6.800 izlagača prezentovaće vinske regije iz svih krajeva sveta....Otvoreni sajmovi turizma, vina i ugostiteljstva

Ljajić: Cilj je 1,7 milijardi dolara od turizma u 2019.Jubilarni 25. ProWein

Jubilarni 25. ProWein (17-19. mart): 25 godina uspeha. U martu sajam ProWein slavi svoju 25-godišnjicu postojanja. Tokom 25 godina duge istorije ProWein je zabeležio enormni porastBakšiš naš nasušni

 Bakšiš među ugostiteljima poprima poruku pripovetke Tamni vilajet – ko uzme kajaće se, ko ne uzme kajaće se...