Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Falkensteiner stiže u Crnu Goru


 

Hotelska grupacija Falkensteiner, jedna od vodećih turističkih kompanija, prisutna u šest evropskih zemalja sa čak 32 hotela i rezidencije, od 23. juna upravlja hotelom Queen of Montenegro. Hotel  sa ukupno 236 soba će pod imenom Queen of Montenegro biti otvoren do sredine septembra, a u letnoj sezoni imaće takozvani white label status. 

Za zimsku sezonu već su pripremljeni opsežni planovi za redizajniranje i nova koncepcija pozicioniranja. Već početkom letnje sezone sledeće godine hotel sa četiri zvezdice smešten na samoj plaži u blizini Budve biće rebrendiran i službeno otvoren pod imenom Falkensteiner. 

Otmar Michaeler, glavni direktor grupacije Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG), u vezi sa odlukom o ulasku Falkensteinera u Crnu Goru izjavio je: „Za nas koji smo, s jedne strane, hotelska grupacija, a s druge strane građevinska i razvojna kompanija, dolazak Falkensteinera u Crnu Goru predstavlja važan korak i uzbudljiv izazov. Ovde vidimo veliki potencijal za razvoj i otvaranje potpuno novog tržišta – tržišta budućnosti. U OTP banci dobili smo još jednog velikog finansijskog investitora nakon Morgan Stanleya“. 

Zsolt Barna, glavni direktor i predsednik odbora OTP Real Estate Investment Fund Managementa, firme-članice najveće mađarske finansijske grupacije OTP Grupa, takođe je zadovoljan saradnjom sa Falkensteinerom: „Za nas je ključ uspešnog investiranja imati pouzdanog i kompetentnog partnera koji deli naše ciljeve i ambicije, a u FMTG-u smo pronašli partnera s višedecenijskim iskustvom.“. 

Uključenost regije od velike je važnosti upravljačima i vlasnicima. Ona je nužna i za dugoročni uspeh. Stoga su Falkensteiner  i vlasnik – fond koji ulaže u nekretnine, a kojim upravlja OTP Grupa – jednako zadovoljni pozitivnom reakcijom i podrškom opštine Budva i crnogorskog Ministarstva turizma.

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...