Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Italijanski stil života u Beogradu

U bašti hotela Radisson Blue Old Mill komora italijansko-srpskih privrednika organizovala je letnje druženje članova i prijatelja Komore, i u neformalnoj atmosferi predstavila italijanske brendove, specijalitete, vina, muziku, kulturu i sve ono što Italiju čini tako prepoznatljivom i jedinstvenom. 

Događaj su zvanično otvorili zamenik ambasadora Italije u Beogradu Serđo Monti, predsednik Komore italijansko-srpskih privrednika, Đorđo Markeđani kao i generalni sekretar KISP-a Mirjana Kojić, nakon čega su se prisutnima obratili i predstavnici Manfredi food i Fondacije Viminacijum. 

Uz najpopularnije italijanske melodije i prelepe snimke italijanskih regija, stvaranju italijanskog duha u Beogradu doprineli su mnogi. FCA Serbia izložio je Fiat 500, Manfredi food pripremao je čuvene arancine, Fondacija  Viminacium je sa „rimskim legionarom i 2 rimljanke“ predstavila ovu svojevrsnu kulturno-istorijsku baštinu i najsrećnijem posetiocu dodelila besplatan boravak na ovom lokalitetu, dok je Trattoria Campania na licu mesta pripremala napolitansku picu od posebnog brašna Molino Scoppettuolo. Svoje vrhunske suhomesnate proizvode predstavila je i kompanija Cuore d’Italia, dok je restoran Lorenzo i Kakalamba  bio zadužen za pripremu fantastičnih italijanskih poslastica.

Za čuvena italijanska vina pobrinula se kompanija Bianco&Rosso, a po prvi put na našem tržištu predstavljeno je i vino Falanghina.

U susret letu i putovanjima svoje proizvode i usluge predstavili su i DDOR osiguranje-Gruppo UNIPOL, Butan Gas, Glob Metropoliten Tours, DDOR Garant. Diplomacy&Commerce predstavio je svoja izdanja posvećena Italiji i italijanskom poslovnom sektoru u Srbiji, a događaj su podržali i Gordon – Calzedonia Group i MF Investments. Atmosferu je upotpunio i svetski prvak u pravljenju akrobatske pizze Saverio Čampi koji je na oduševljenje prisutnih pokazao svoje neverovatno umeće. 

Događaju su prisustvovali predstavnici italijanske i srpske poslovne zajednice, Ambasade Italije,  institucija kao i ličnosti iz javnog i kulturnog života.

Share