Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Italijanski stil života u Beogradu

U bašti hotela Radisson Blue Old Mill komora italijansko-srpskih privrednika organizovala je letnje druženje članova i prijatelja Komore, i u neformalnoj atmosferi predstavila italijanske brendove, specijalitete, vina, muziku, kulturu i sve ono što Italiju čini tako prepoznatljivom i jedinstvenom. 

Događaj su zvanično otvorili zamenik ambasadora Italije u Beogradu Serđo Monti, predsednik Komore italijansko-srpskih privrednika, Đorđo Markeđani kao i generalni sekretar KISP-a Mirjana Kojić, nakon čega su se prisutnima obratili i predstavnici Manfredi food i Fondacije Viminacijum. 

Uz najpopularnije italijanske melodije i prelepe snimke italijanskih regija, stvaranju italijanskog duha u Beogradu doprineli su mnogi. FCA Serbia izložio je Fiat 500, Manfredi food pripremao je čuvene arancine, Fondacija  Viminacium je sa „rimskim legionarom i 2 rimljanke“ predstavila ovu svojevrsnu kulturno-istorijsku baštinu i najsrećnijem posetiocu dodelila besplatan boravak na ovom lokalitetu, dok je Trattoria Campania na licu mesta pripremala napolitansku picu od posebnog brašna Molino Scoppettuolo. Svoje vrhunske suhomesnate proizvode predstavila je i kompanija Cuore d’Italia, dok je restoran Lorenzo i Kakalamba  bio zadužen za pripremu fantastičnih italijanskih poslastica.

Za čuvena italijanska vina pobrinula se kompanija Bianco&Rosso, a po prvi put na našem tržištu predstavljeno je i vino Falanghina.

U susret letu i putovanjima svoje proizvode i usluge predstavili su i DDOR osiguranje-Gruppo UNIPOL, Butan Gas, Glob Metropoliten Tours, DDOR Garant. Diplomacy&Commerce predstavio je svoja izdanja posvećena Italiji i italijanskom poslovnom sektoru u Srbiji, a događaj su podržali i Gordon – Calzedonia Group i MF Investments. Atmosferu je upotpunio i svetski prvak u pravljenju akrobatske pizze Saverio Čampi koji je na oduševljenje prisutnih pokazao svoje neverovatno umeće. 

Događaju su prisustvovali predstavnici italijanske i srpske poslovne zajednice, Ambasade Italije,  institucija kao i ličnosti iz javnog i kulturnog života.

Share

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...