Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Znate li gde rade najbolji pekari?

Po ugledu na najveće pekarske nacije, od ovog juna i građani Srbije će znati u kojim to pekarama rade majstori svog zanata – najbolji pekari Srbije. Nakon što su posle višemesečnog takmičenja izabrani najbolji predstavnici pekarske struke, kompanija Lesaffre želela je da od sada pobednici imaju priliku i da u pekarama u kojima su zaposleni istaknu da su majstori svog zanata. Pekare u kojima se može probati najbolji burek u zemlji, slatko dekorisani kroasan,  najukusniji tradicionalno obogaćeni hleb, najlepši obredni hleb, ali i proizvodi koji su delo najbolje mlade pekarke Srbije nosiće od sada jasnu oznaku da u njima rade pobednici Pekarijade, jedinog nacionalnog takmičenja profesionalnih pekara. 

-Nije lako biti najbolji u svojoj struci, a toga smo mi u kompaniji Lesaffre svesni, obzirom da je tokom takmičenja kroz naš pekarski centar prošao veliki broj odličnih majstora. Zato smo želeli da oni koji su svojim talentom, predanošću i trudom zaslužili titulu najboljeg, imaju još jednu potvrdu svog uspeha. Ovo je način da dodatno podržimo ovaj plemenit poziv i da ohrabrimo i pobednike, ali i sve pekare Srbije, da budu što bolji i da se ponose svojom strukom - rekla je Milena Obradović, marketing menadžerka kompanije Lesaffre Srbija.

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...