Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Besplatna obuka za ugostitelje

 

Metro Srbija i Privredna komora Srbije, potpisali su danas Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije. Projekat će trajati do kraja godine, a do sada su u njemu učestvovali privrednici iz Požarevca i okoline. 

-Kroz program edukacije privrednici u ugostiteljskom sektoru Srbije imaće mogućnost da unaprede znanja i veštine u oblasti gastronomije i novih trendova poslovanja i na taj način poboljšaju kvalitet proizvoda i usluga i izdvoje se svojom ponudom od konkurencije. Od kompanije METRO ne postoji bolje mesto na kojem našim članicama, malim i srednjim preduzećima, možemo ponuditi kvalitetnija znanja u ovoj oblasti.

Čadež je podsetio da u sektoru ugostiteljstva posluje oko 28.000 preduzetnika i kompanija, od kojih je 8.000 u Beogradu. Predsednik PKS naglasio je značaj organizovanja edukativnih radionica poput ove, širom Srbije, u čemu će aktivnu ulogu imati regionalne komore. 

Ugostiteljstvo snažno utiče na razvoj privrede i poslednjih godina pokazuje veliki potencijal u Srbiji, a i turista je iz godine u godinu sve više. Kako bi se pomoglo da preduzetnici kvalitetnije upravljaju svojim biznisom i otkriju kako da se gastronomskom ponudom izdvoje od konkurencije, danas je u Beogradu održana radionica pod nazivom „Tendencije u ugostiteljsko-turističkoj privredi“. Pored Beograda i Požarevca, obuke će biti organizovane u Novom Sadu, Čačku, Subotici, Nišu i Kragujevcu (sa regionima). 

Domaćin skupa i direktor kompanije METRO Srbija, gospodin Roberto Mankuzo, ovom prilikom je istakao, 

-METRO je u prethodnih nekoliko godina započeo promene u svom poslovanju, i one su uočljive i na srpskom tržištu, gde primećujemo da je sve značajnija budućnost poslovanja u sektoru ugostiteljstva. Zbog toga je i naš fokus na kupcima iz HoReCa sektora, ali ne samo u kontekstu našeg poslovanja, već i zato što verujemo da možemo doprineti rastu ugostiteljstva i napraviti pozitivnu razliku na tržištu Srbije. Mnoge inovativne usluge i servise koje pružamo globalno, poput besplatnih digitalnih alata za ugostitelje, uskoro planiramo i ovde.

Na radionici je učestvovalo oko 30 privrednika, koji su od stručnjaka iz ove oblasti dobili praktične savete kako da svoje poslovanje organizuju po najvišim standardima, povećaju profitabilnost i poboljšaju kvalitet hrane i usluga. Učesnicima su nakon završetka radionice podeljeni i sertifikati. 

Privredna komora Srbije prepoznala je ovaj projekat kao komplementaran sa svojim strateškim planovima da ojača poslovanje domaćih kompanija, u ovom slučaju privrednika iz ugostiteljskog sektora. Zalaganje Privredne komore i privrednika okupljenih oko nje, da budu spona ka preduzetnicima i novim prilikama za njihov poslovni razvoj, najbolje se vidi kroz projekte poput ovog.

Share

Najnovije vesti


Da li je to baš tako?

Jovan Mrđenović
ugostitelj

Ne prođe dan da neko od ljudi u poznijim godinama ne zacvili za dobrim starim vremenima i boemskim kafanama kojih više nema



Dobro se dobrim vraća

 Predstavljamo Udruženje Dobro delo... Stefan Nikolić iz Vršca govori nam o misiji, projektima i planovima udruženja čiji je osnivač. Pomisao na to koliko je malo potrebno da se učini dobro delo kada nam se za to ukaže prilika, pokrenula je 2012....



Ujedinjeni u regulisanju bakšiša

Piše: Deana Dimitrijević

Praksa davanja napojnica stara je koliko i ugostiteljstvo, a nastala je spontano. Nisu je nametnuli ni ugostitelji ni gosti, već jednostavno postoji oduvek. Međutim, nijedan pozitivan pravni propis Republike Srbije ne...



Ostajemo bez kultnih kafana

Dragi naši gosti, pošto je vaša omiljena kafana Tašmajdan restitucijom vraćena vlasnicima, koji ne žele s nama da nastave poslovanje, mi vam najsrdačnije zahvaljujemo što smo imali vas kao drage goste i prijatelje – stoji na natpisu koji je...



Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...