Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Besplatna obuka za ugostitelje

 

Metro Srbija i Privredna komora Srbije, potpisali su danas Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije. Projekat će trajati do kraja godine, a do sada su u njemu učestvovali privrednici iz Požarevca i okoline. 

-Kroz program edukacije privrednici u ugostiteljskom sektoru Srbije imaće mogućnost da unaprede znanja i veštine u oblasti gastronomije i novih trendova poslovanja i na taj način poboljšaju kvalitet proizvoda i usluga i izdvoje se svojom ponudom od konkurencije. Od kompanije METRO ne postoji bolje mesto na kojem našim članicama, malim i srednjim preduzećima, možemo ponuditi kvalitetnija znanja u ovoj oblasti.

Čadež je podsetio da u sektoru ugostiteljstva posluje oko 28.000 preduzetnika i kompanija, od kojih je 8.000 u Beogradu. Predsednik PKS naglasio je značaj organizovanja edukativnih radionica poput ove, širom Srbije, u čemu će aktivnu ulogu imati regionalne komore. 

Ugostiteljstvo snažno utiče na razvoj privrede i poslednjih godina pokazuje veliki potencijal u Srbiji, a i turista je iz godine u godinu sve više. Kako bi se pomoglo da preduzetnici kvalitetnije upravljaju svojim biznisom i otkriju kako da se gastronomskom ponudom izdvoje od konkurencije, danas je u Beogradu održana radionica pod nazivom „Tendencije u ugostiteljsko-turističkoj privredi“. Pored Beograda i Požarevca, obuke će biti organizovane u Novom Sadu, Čačku, Subotici, Nišu i Kragujevcu (sa regionima). 

Domaćin skupa i direktor kompanije METRO Srbija, gospodin Roberto Mankuzo, ovom prilikom je istakao, 

-METRO je u prethodnih nekoliko godina započeo promene u svom poslovanju, i one su uočljive i na srpskom tržištu, gde primećujemo da je sve značajnija budućnost poslovanja u sektoru ugostiteljstva. Zbog toga je i naš fokus na kupcima iz HoReCa sektora, ali ne samo u kontekstu našeg poslovanja, već i zato što verujemo da možemo doprineti rastu ugostiteljstva i napraviti pozitivnu razliku na tržištu Srbije. Mnoge inovativne usluge i servise koje pružamo globalno, poput besplatnih digitalnih alata za ugostitelje, uskoro planiramo i ovde.

Na radionici je učestvovalo oko 30 privrednika, koji su od stručnjaka iz ove oblasti dobili praktične savete kako da svoje poslovanje organizuju po najvišim standardima, povećaju profitabilnost i poboljšaju kvalitet hrane i usluga. Učesnicima su nakon završetka radionice podeljeni i sertifikati. 

Privredna komora Srbije prepoznala je ovaj projekat kao komplementaran sa svojim strateškim planovima da ojača poslovanje domaćih kompanija, u ovom slučaju privrednika iz ugostiteljskog sektora. Zalaganje Privredne komore i privrednika okupljenih oko nje, da budu spona ka preduzetnicima i novim prilikama za njihov poslovni razvoj, najbolje se vidi kroz projekte poput ovog.

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...



Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...



Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...



Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...



U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...