Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Miamiam ima novi meni

Restoran Miamiam je jedno malo porodično mesto. U njemu je posuđe ručno rađeno, a meni dosta sveden i podložan promenama, u zavisnosti od dostupnosti svežih namirnica. Tim mladih kuvara uz kulinarsku podršku vlasnice Marije kreirao je i svojim gostima nedavno predstavio novi meni.

Neke, dobre i omiljene stvari su tu i dalje, poput karamelizovanih smokvi. Tu je od početka i čorba od sočiva sa kokosovim mlekom, kurkumom i đumbirom, ali joj se nedavno pridružio gaspaćo od jagode i paradajza koji nas je, totalno neočekivano, oborio s nogu. Na prvi pogled nesavršen spoj, posle jednog zalogaja, postaje i više od savršenog.

Novo na novom meniju je i odležali ramstek sa njokama i salsom Verde, dok je ponuda za vegeterijance obogaćena šparglom i Belgrader sirom, uštipcima od povrća sa humusom u koji je dodata borovnica i koji je fenomenalan.

Burgeri su tu, kao i uvek. Doručak se služi ceo dan, a iz ponude se posebno izdvaja Avokado tost. Kako kaže vlasnica Marija, restoran bi bez problema mogli da nazovu Avokado bar budući da na dnevnom nivou prodaju velike količine avokada, naročito već pomenutog tosta.

Za doručak služi se i slatka varijanta tosta sa domaćim puterom od lešnika i voćem.

Za kraj, tu je čili desert koji nas je bukvalno “oduvao”! Iako je nastao slučajno, na meniju je, kaže Marija, namerno. Trenutno je jedan od najprodavanijih slatkiša u restoranu, što ni ne čudi, budući da je savršenog ukusa! 

Share