Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Miamiam ima novi meni

Restoran Miamiam je jedno malo porodično mesto. U njemu je posuđe ručno rađeno, a meni dosta sveden i podložan promenama, u zavisnosti od dostupnosti svežih namirnica. Tim mladih kuvara uz kulinarsku podršku vlasnice Marije kreirao je i svojim gostima nedavno predstavio novi meni.

Neke, dobre i omiljene stvari su tu i dalje, poput karamelizovanih smokvi. Tu je od početka i čorba od sočiva sa kokosovim mlekom, kurkumom i đumbirom, ali joj se nedavno pridružio gaspaćo od jagode i paradajza koji nas je, totalno neočekivano, oborio s nogu. Na prvi pogled nesavršen spoj, posle jednog zalogaja, postaje i više od savršenog.

Novo na novom meniju je i odležali ramstek sa njokama i salsom Verde, dok je ponuda za vegeterijance obogaćena šparglom i Belgrader sirom, uštipcima od povrća sa humusom u koji je dodata borovnica i koji je fenomenalan.

Burgeri su tu, kao i uvek. Doručak se služi ceo dan, a iz ponude se posebno izdvaja Avokado tost. Kako kaže vlasnica Marija, restoran bi bez problema mogli da nazovu Avokado bar budući da na dnevnom nivou prodaju velike količine avokada, naročito već pomenutog tosta.

Za doručak služi se i slatka varijanta tosta sa domaćim puterom od lešnika i voćem.

Za kraj, tu je čili desert koji nas je bukvalno “oduvao”! Iako je nastao slučajno, na meniju je, kaže Marija, namerno. Trenutno je jedan od najprodavanijih slatkiša u restoranu, što ni ne čudi, budući da je savršenog ukusa! 

Share

Najnovije vesti


Food Waste program u Courtyard Belgrade City Center hotelu

Dana 22. jula sastali smo se u hotelu Courtyard Belgrade City Center kako bi predstavili rezultate projekta HotelKitchen koji se bavi borbom sa otpadom od ostataka hrane tzv. food wastom



Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew

Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew hladno pripremljena kafa... Najnoviji trend u ispijanju kafe, Cold Brew, stiže u Srbiju - hladno pripremljena i hladno služena kafa, koja će ovog leta oduševiti posetioce kafića, pravi je izbor za sve...



Jagnjetina u Mrzencima

Jovan Mrđenović

Rešio sam i ovog leta da posetim Mrzence, kao što činim i niz prethodnih godina. Čovek koji ima sreću da nađe smeštaj u hotelu Nar u Mrzencima, gde se soba traži preko veze, treba da se istušira, odmori i uveče pravac kafana...



Oni od kafe prave savršenstvo

Profesija bariste u Srbiji je relativno mlada, ali se brzo razvija i izaziva veliko interesovanje, pogotovo sa pojavom posebno zanimljivih i kreativnih delova ovog posla poput latte art-a. Kako svi uživamo u lepim slikama, koje dodatno ulepšavaju...



Vino kao most povezivanja Zapadnog Balkana

Novi projekat "Vino kao most povezivanja Zapadnog Balkana" je projekat pod kojim će se izgraditi veze za povezivanje zemalja regiona u pravcu promocije Balkana kao vinskog regiona