Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Sremački domaći specijaliteti

Senica se nalazi u krugu vinarije Mačkov podrum. Domaćinska, opuštena atmosfera i karirani stolnjaci su lajt-motiv ovog objekta koji je izgrađen u stilu fruškogorskih senica i vinarskih kačara. Idealno je mesto za predah i degustaciju i zakusku, ili za nezaboravne ručkove ili večere uz tamburaše, u grupama, uz najavu.

Svi gosti mogu da uživaju u degustaciji vina i u hladnoj zakusci sa sremačkim domaćim specijalitetima. U ponudi su i kuvana jela, uz neophodnu najavu i rezervaciju za grupe od 10 i više, poput tradicionalnog pudarskog paprikaša, ili sremskog ćevapa. Zaštitni znak vinarije je domaća portugizer pita (pravi se sa bobicama grožđa portugizera). Glavno piće su vina iz asortimana Mačkovog podruma, a za decu domaći sok od grožđa. Od alkoholnih pića gostima je takođe na raspolaganju i domaća loza, a kad je potrebno razbuđivanje pred polazak, kuva se prava domaća kafa.

Svi zainteresanivani gosti imaju mogućnost i da obiđu samu vinariju i da iz prve ruke čuju interesantne priče o tome kako se pravi vino, kao i o samom Sremu, Irigu, i porodici Mačkovih, po čijem je nadimku vinarija i dobila ime.

Postoji mogućnost i obilaska vinograda, kada vremenske prilike to dozvoljavaju, a vožnja u traktorskim prikolicama do poteza Budakovac gde se sa Mačkovog Vidikovca pruža najlepši pogled na Srem definitivno svima ostaje u sećanju!

 

Share