Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Sremački domaći specijaliteti

Senica se nalazi u krugu vinarije Mačkov podrum. Domaćinska, opuštena atmosfera i karirani stolnjaci su lajt-motiv ovog objekta koji je izgrađen u stilu fruškogorskih senica i vinarskih kačara. Idealno je mesto za predah i degustaciju i zakusku, ili za nezaboravne ručkove ili večere uz tamburaše, u grupama, uz najavu.

Svi gosti mogu da uživaju u degustaciji vina i u hladnoj zakusci sa sremačkim domaćim specijalitetima. U ponudi su i kuvana jela, uz neophodnu najavu i rezervaciju za grupe od 10 i više, poput tradicionalnog pudarskog paprikaša, ili sremskog ćevapa. Zaštitni znak vinarije je domaća portugizer pita (pravi se sa bobicama grožđa portugizera). Glavno piće su vina iz asortimana Mačkovog podruma, a za decu domaći sok od grožđa. Od alkoholnih pića gostima je takođe na raspolaganju i domaća loza, a kad je potrebno razbuđivanje pred polazak, kuva se prava domaća kafa.

Svi zainteresanivani gosti imaju mogućnost i da obiđu samu vinariju i da iz prve ruke čuju interesantne priče o tome kako se pravi vino, kao i o samom Sremu, Irigu, i porodici Mačkovih, po čijem je nadimku vinarija i dobila ime.

Postoji mogućnost i obilaska vinograda, kada vremenske prilike to dozvoljavaju, a vožnja u traktorskim prikolicama do poteza Budakovac gde se sa Mačkovog Vidikovca pruža najlepši pogled na Srem definitivno svima ostaje u sećanju!

 

Share

Najnovije vesti


Srbin među 10 najboljih na svetu

Aleksandar Josipović,direktor marketinga White Label Grupe u Dubaiju ostvario je još jedan veliki uspeh na međunarodnoj sceni zajedno sa Cavalli Club Restaurant & Lounge-om u Dubaiju.Dan za limuNADU!

Svratište za decu i Centar za integraciju mladih 14. jula 2018. organizuju akciju pod nazivom Dan za limuNADU.Novi predsednik Udruženja pivara Srbije

Vladimir Vava, generalni direktor Carlsberg Srbija je od 25. juna ove godine preuzeo funkciju predsednika Udruženja pivara Srbije sa mandatom od dve godine.Tri razloga zbog kojih morate mudro odabrati ozvučenje za vaš lokal

Zato je važno da se ugostitelji, koji žele uspešan restoran pun zadovoljnih gostiju, zapitaju koliko pažnje zaista pridaju muzici.Bubble Jam početkom jula

Festival penušavih vina “Bubble Jam” održava se ove godine po četvrti put. Ovaj događaj zakazan je za 7. jul 2018. u Hotelu Radisson Blu Old Mill u Beogradu, tačnije na platou ispred hotela.