Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Sremački domaći specijaliteti

Senica se nalazi u krugu vinarije Mačkov podrum. Domaćinska, opuštena atmosfera i karirani stolnjaci su lajt-motiv ovog objekta koji je izgrađen u stilu fruškogorskih senica i vinarskih kačara. Idealno je mesto za predah i degustaciju i zakusku, ili za nezaboravne ručkove ili večere uz tamburaše, u grupama, uz najavu.

Svi gosti mogu da uživaju u degustaciji vina i u hladnoj zakusci sa sremačkim domaćim specijalitetima. U ponudi su i kuvana jela, uz neophodnu najavu i rezervaciju za grupe od 10 i više, poput tradicionalnog pudarskog paprikaša, ili sremskog ćevapa. Zaštitni znak vinarije je domaća portugizer pita (pravi se sa bobicama grožđa portugizera). Glavno piće su vina iz asortimana Mačkovog podruma, a za decu domaći sok od grožđa. Od alkoholnih pića gostima je takođe na raspolaganju i domaća loza, a kad je potrebno razbuđivanje pred polazak, kuva se prava domaća kafa.

Svi zainteresanivani gosti imaju mogućnost i da obiđu samu vinariju i da iz prve ruke čuju interesantne priče o tome kako se pravi vino, kao i o samom Sremu, Irigu, i porodici Mačkovih, po čijem je nadimku vinarija i dobila ime.

Postoji mogućnost i obilaska vinograda, kada vremenske prilike to dozvoljavaju, a vožnja u traktorskim prikolicama do poteza Budakovac gde se sa Mačkovog Vidikovca pruža najlepši pogled na Srem definitivno svima ostaje u sećanju!

 

Share

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...