Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Kušali smo vina iz Hrvatske...

Ovog vikenda je Hrvatska gospodorska komora (HGK) u konobi Tata Mata u Beogradu predstavila svoja vina. U sklopu projekta “Vina Croatia, vina Mosaica” domaćim vinoljupcima predstavile su se vinarije San Martino, Kutjevo, Skaramuča, Feravino, Vinoplod, Degrassi i Iločki podrumi.  Sva vina bila su uparena sa odgovarajućim dalmatinskim specijalitetitima iz kulinarskog pera šefa kuhinje Borisa Šiljića.

Tako su na meniju bili pate od mola i inćuna poslužen sa krispetima, gambori na žaru u beloj buzari sa slajsom domaćeg hleba i uz Graševinu, Kutjevo. Uz Pošip sa Pelješca poslužen je naš, domaći miročki sir prirpemljen na pari i završen na grilu, sa medom obogaćenim suvim voćem i listićima badema.

Rižoto sa dimljenim plodovima mora i tikvicom išlo je uz miraz Graševinu, dok se ragu od Jadranske lignje i hobotnice najbolje slagao sa “Babićem” iz Šibenika. Poslednje jelo bilo je konfitirani juneći but u belom vinu sa aromatičnim biljem upareno sa vinom iz Umaga (Refošk, Degrassi). I za kraj, slatkiš: Capresse Brownies sa Tramincem Principovcem iz Iločkih podruma. 

Share

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...