Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Kušali smo vina iz Hrvatske...

Ovog vikenda je Hrvatska gospodorska komora (HGK) u konobi Tata Mata u Beogradu predstavila svoja vina. U sklopu projekta “Vina Croatia, vina Mosaica” domaćim vinoljupcima predstavile su se vinarije San Martino, Kutjevo, Skaramuča, Feravino, Vinoplod, Degrassi i Iločki podrumi.  Sva vina bila su uparena sa odgovarajućim dalmatinskim specijalitetitima iz kulinarskog pera šefa kuhinje Borisa Šiljića.

Tako su na meniju bili pate od mola i inćuna poslužen sa krispetima, gambori na žaru u beloj buzari sa slajsom domaćeg hleba i uz Graševinu, Kutjevo. Uz Pošip sa Pelješca poslužen je naš, domaći miročki sir prirpemljen na pari i završen na grilu, sa medom obogaćenim suvim voćem i listićima badema.

Rižoto sa dimljenim plodovima mora i tikvicom išlo je uz miraz Graševinu, dok se ragu od Jadranske lignje i hobotnice najbolje slagao sa “Babićem” iz Šibenika. Poslednje jelo bilo je konfitirani juneći but u belom vinu sa aromatičnim biljem upareno sa vinom iz Umaga (Refošk, Degrassi). I za kraj, slatkiš: Capresse Brownies sa Tramincem Principovcem iz Iločkih podruma. 

Share