Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Obesio se Entoni Bordejn!

Poznati kuvar Entoni Bordejn pronađen je mrtav u 61. godini života u hotelskoj sobi u Francuskoj. 

Beživotno telo pronašao je njegov prijatelj. 

Entoni Majkl Burden, je poznati američki kuvar, pisac i televizijsko lice. Rođen je 25. juna 1956. godine u Njuјоrku. U detinjstvu je živeo u Lionu, Nju Džerzi. Francuskog je porekla. Radio je čuvenu kulinarsku emisiju pod nazivom Bez rezervacije, bio je sudija u takmičenju The Taste, dok je u serijalu Layover pokazao da se pojedini gradovi mogu obići za 48 sati.

Slavni kuvar je baš nedavno na veoma oštar način objasnio iz kakvih restorana beži glavom bez obzira. “Bekstvo” je, povezano uglavnom sa hranom. Prvo, navodi Bordejn, najgore na šta gost može da naiđe u jednom restoranu jesu mini burgeri od kobe govedine.

“Ne postoji veći zločin od toga. Ako vidite u restoranu u koji ste ušli na meniju male sendviče od kobeanske govedine, okrenite se i odmah izađite. Jer ste se upravo našli u moru bogatih investitora i ljudi koje ne želite u blizini.”

Drugi sastojak na listi nepoželjnih, jeste ulje od tartufa. Za Bordejna, jestivo je koliko i lubrikant. Bordejna nervira i moderna branch kultura, kada od ostataka od doručka, kako kaže, pripreme branch i naplate ga dva puta više.

Share