Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Obesio se Entoni Bordejn!

Poznati kuvar Entoni Bordejn pronađen je mrtav u 61. godini života u hotelskoj sobi u Francuskoj. 

Beživotno telo pronašao je njegov prijatelj. 

Entoni Majkl Burden, je poznati američki kuvar, pisac i televizijsko lice. Rođen je 25. juna 1956. godine u Njuјоrku. U detinjstvu je živeo u Lionu, Nju Džerzi. Francuskog je porekla. Radio je čuvenu kulinarsku emisiju pod nazivom Bez rezervacije, bio je sudija u takmičenju The Taste, dok je u serijalu Layover pokazao da se pojedini gradovi mogu obići za 48 sati.

Slavni kuvar je baš nedavno na veoma oštar način objasnio iz kakvih restorana beži glavom bez obzira. “Bekstvo” je, povezano uglavnom sa hranom. Prvo, navodi Bordejn, najgore na šta gost može da naiđe u jednom restoranu jesu mini burgeri od kobe govedine.

“Ne postoji veći zločin od toga. Ako vidite u restoranu u koji ste ušli na meniju male sendviče od kobeanske govedine, okrenite se i odmah izađite. Jer ste se upravo našli u moru bogatih investitora i ljudi koje ne želite u blizini.”

Drugi sastojak na listi nepoželjnih, jeste ulje od tartufa. Za Bordejna, jestivo je koliko i lubrikant. Bordejna nervira i moderna branch kultura, kada od ostataka od doručka, kako kaže, pripreme branch i naplate ga dva puta više.

Share

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...