Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Dva zlata za vina Tikveš i Domaine Lepovo

Vina Vinarije Tikveš i butik vinarije Domaine Lepovo osvojila su dva nova zlata i šest srebrnih medalja na svetski poznatim takmičenjima u Belgiji i Francuskoj.

Na ovogodišnjem vinskom takmičenju Concours Mondial De Bruxelles 2018 održanom u Briselu vino Т’га за југ berba 2016. dobilo je zlatnu medalju, dok je srebrne medalje osvojilo pet vina, uključujući Alexendria Cuvee (crveno), Vranec Special Selection berba 2016., Tamjanika Special Selection, Barovo (belo) iz berbe 2017. godine i Domaine Lepovo grand Cuvee, berba 2015.

Istovremeno je u Bordou, u Francuskoj održano takmičenje Les Citadelles du Vin 2018, na kome su crveno vino Grand Cuvee premijum brenda Domaine Lepovo berbe iz 2015. godine osvojilo zlatnu medalju dok je Vranac Special Selection,, iz 2016. godine nagrađeno srebrnom medaljom.

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...