Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  7 stvari koje ne znate o vrhunskim kuvarima

 

Izbirljiviji su nego što mislite

Jetra, morski jež, tofu, patlidžan i ostrige, od svih stvari, na vrhu liste hrane, kuvari ovo najviše mrze. Samo 15 odsto kuvara jede apsolutno sve. 

Ali, ne podnose izbirljive goste

Više od 60 odsto kuvara poludi kad im gost vrati jelo. Najgore je kada se foliraju da su alergični na određeni sastojak u jelu ili kada vegeterijanci imaju "svoja pravila" poput "Malo pilećeg bujona je okej".

Kada jedu u drugim restoranima, uvek izbegavaju pastu i piletinu

Zašto, pitate se? Zato što ta jela uglavnom koštaju više nego što vrede, a i najmanje su zanimljiva jela na meniju. 

Iako imaju istančan ukus, vole fast-food

Da, vrhunski kuvar će otići u ekskluzivni restoran i platiti jelo 250 evra, jer je znatiželjan i želi da proba nove stvari. Ali, uvek će pre otići na brzu hranu nego u fine-dining restoran!

Bubašvabe u kuhinji su normalna stvar

Više od 75 odsto kuvara redovno viđa bubašvabe u kuhinji. S druge strane, 85 odsto kuvara tvrdi da su im kuhinje besprekorno čiste. Zanimljivo, zar ne? 

Mnogo rade za malo para

Rade od 60 do 80 sati dnevno, dok se rad praznicima podrazumeva...

Vegetarijanska jela nisu uvek baš vegetarijanska 

Pazite ako ste jedna od onih super-izbirljivih veganskih vrsta - jedan kuvar je rekao da je video "jednog kuvara" kako sipa krv od jagnjeta u vegansku  Primaveru.  

 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...