Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  7 stvari koje ne znate o vrhunskim kuvarima

 

Izbirljiviji su nego što mislite

Jetra, morski jež, tofu, patlidžan i ostrige, od svih stvari, na vrhu liste hrane, kuvari ovo najviše mrze. Samo 15 odsto kuvara jede apsolutno sve. 

Ali, ne podnose izbirljive goste

Više od 60 odsto kuvara poludi kad im gost vrati jelo. Najgore je kada se foliraju da su alergični na određeni sastojak u jelu ili kada vegeterijanci imaju "svoja pravila" poput "Malo pilećeg bujona je okej".

Kada jedu u drugim restoranima, uvek izbegavaju pastu i piletinu

Zašto, pitate se? Zato što ta jela uglavnom koštaju više nego što vrede, a i najmanje su zanimljiva jela na meniju. 

Iako imaju istančan ukus, vole fast-food

Da, vrhunski kuvar će otići u ekskluzivni restoran i platiti jelo 250 evra, jer je znatiželjan i želi da proba nove stvari. Ali, uvek će pre otići na brzu hranu nego u fine-dining restoran!

Bubašvabe u kuhinji su normalna stvar

Više od 75 odsto kuvara redovno viđa bubašvabe u kuhinji. S druge strane, 85 odsto kuvara tvrdi da su im kuhinje besprekorno čiste. Zanimljivo, zar ne? 

Mnogo rade za malo para

Rade od 60 do 80 sati dnevno, dok se rad praznicima podrazumeva...

Vegetarijanska jela nisu uvek baš vegetarijanska 

Pazite ako ste jedna od onih super-izbirljivih veganskih vrsta - jedan kuvar je rekao da je video "jednog kuvara" kako sipa krv od jagnjeta u vegansku  Primaveru.  

 

Share

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...