Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  7 stvari koje ne znate o vrhunskim kuvarima

 

Izbirljiviji su nego što mislite

Jetra, morski jež, tofu, patlidžan i ostrige, od svih stvari, na vrhu liste hrane, kuvari ovo najviše mrze. Samo 15 odsto kuvara jede apsolutno sve. 

Ali, ne podnose izbirljive goste

Više od 60 odsto kuvara poludi kad im gost vrati jelo. Najgore je kada se foliraju da su alergični na određeni sastojak u jelu ili kada vegeterijanci imaju "svoja pravila" poput "Malo pilećeg bujona je okej".

Kada jedu u drugim restoranima, uvek izbegavaju pastu i piletinu

Zašto, pitate se? Zato što ta jela uglavnom koštaju više nego što vrede, a i najmanje su zanimljiva jela na meniju. 

Iako imaju istančan ukus, vole fast-food

Da, vrhunski kuvar će otići u ekskluzivni restoran i platiti jelo 250 evra, jer je znatiželjan i želi da proba nove stvari. Ali, uvek će pre otići na brzu hranu nego u fine-dining restoran!

Bubašvabe u kuhinji su normalna stvar

Više od 75 odsto kuvara redovno viđa bubašvabe u kuhinji. S druge strane, 85 odsto kuvara tvrdi da su im kuhinje besprekorno čiste. Zanimljivo, zar ne? 

Mnogo rade za malo para

Rade od 60 do 80 sati dnevno, dok se rad praznicima podrazumeva...

Vegetarijanska jela nisu uvek baš vegetarijanska 

Pazite ako ste jedna od onih super-izbirljivih veganskih vrsta - jedan kuvar je rekao da je video "jednog kuvara" kako sipa krv od jagnjeta u vegansku  Primaveru.  

 

Share

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...