Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  U ovom baru moraju da se poštuju pravila!

Jerry Thomas Speakeasy je bar u Rimu o kome se priča.

Nalazi se u Rimu, na jednom malom ćošku. Otvorila su ga 2010. godine četiri Italijana, barmeni Leonardo Leuci, Roberto Artusio, Alessandro Procoli i Antonio Parlapiano. Oni i rade u njemu  u svojim otkačenim uniformama. Bar je, na prvi pogled, neuglednog izgleda, sa starinskim nameštajem i slabim osvetljenjem. Može da ugosti 30 gostiju u isto vreme.   

Jerry Thomas nije klasičan koktel bar. To je bar koji ima svoja pravila koja moraju da se poštuju!

- Rezervacije se vrše isključivo putem telefona od ponedeljka do subote i to od 14 do 18 časova.

- Jerry Thomas je privatni klub i članstvo u njemu je obavezno! 

- Šifra za ulazak u bar menja se veoma često. Da biste došli do nje, morate da pronađete odgovor koji je skriven an sajtu ovog bara. Ali, nije dovoljno samo da znate tačan odgovor već morate da ga pošaljete i da čekate odgovor na mejl. 

- Bartender je uvek u pravu i njegova reč je zakon! 

- Zabranjeno je spavanje na šanku i za stolovima i pričanje o politici i religiji. 

- Pušenje je dozvoljeno u pojedinim sitacijama 

- Toalet je sređen tako da u njega idete samo po potrebi, jednom...

- Zabranjeno je fotografisanje sa upaljenim blicem

- Nemojte zvati svoje prijatelje, jer neće ući u ovaj bar! 

- U Jerry Thomas-u se ne služi vodka. 

A ko je bio Jerry Thomas? 

On je bio, pre svega miksolog, pa onda i čovek.

Ali, ne bilo kakav, već čovek koji je smislio recept za Margaritu!

Radio je u vreme prohibicije i zarađivao više od tadađnjeg potpredsednika SAD. 

 

 

Share

Najnovije vesti


Kafana je moja sudbina

Jovan Mrđenović,ugostitelj

Kafane su bile deo života čaršije. Nosile su poseban duh, neobičan, lepršav, nepredvidiv, duh koji je profilisao kulturni, zabavni i društveni život grada...



Tata mata

U kući u kojoj je pre rata živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, iskusni ugostitelj Milan Miculović otvorio je restoran dalmatinskih specijaliteta, konobu Tata Mata. Na tom mestu, u Dalmatinskoj ulici u Beogradu,...



Novi i trendi restorani

Pogledajte šta se sve zanimljivo otvorilo širom sveta u prva tri meseca 2018. 



Meso i još malo mesa

Šta se jede u srpskim restoranima?

Samo u Beogradu, prema podacima Horesa ima oko 2000 objekata koji služe hranu. Među njima je najveći broj onih koji služe roštilj i od tog broja malo je francuske kuhinje, japanske, vijetnamske, grčke, španske,...