Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  U ovom baru moraju da se poštuju pravila!

Jerry Thomas Speakeasy je bar u Rimu o kome se priča.

Nalazi se u Rimu, na jednom malom ćošku. Otvorila su ga 2010. godine četiri Italijana, barmeni Leonardo Leuci, Roberto Artusio, Alessandro Procoli i Antonio Parlapiano. Oni i rade u njemu  u svojim otkačenim uniformama. Bar je, na prvi pogled, neuglednog izgleda, sa starinskim nameštajem i slabim osvetljenjem. Može da ugosti 30 gostiju u isto vreme.   

Jerry Thomas nije klasičan koktel bar. To je bar koji ima svoja pravila koja moraju da se poštuju!

- Rezervacije se vrše isključivo putem telefona od ponedeljka do subote i to od 14 do 18 časova.

- Jerry Thomas je privatni klub i članstvo u njemu je obavezno! 

- Šifra za ulazak u bar menja se veoma često. Da biste došli do nje, morate da pronađete odgovor koji je skriven an sajtu ovog bara. Ali, nije dovoljno samo da znate tačan odgovor već morate da ga pošaljete i da čekate odgovor na mejl. 

- Bartender je uvek u pravu i njegova reč je zakon! 

- Zabranjeno je spavanje na šanku i za stolovima i pričanje o politici i religiji. 

- Pušenje je dozvoljeno u pojedinim sitacijama 

- Toalet je sređen tako da u njega idete samo po potrebi, jednom...

- Zabranjeno je fotografisanje sa upaljenim blicem

- Nemojte zvati svoje prijatelje, jer neće ući u ovaj bar! 

- U Jerry Thomas-u se ne služi vodka. 

A ko je bio Jerry Thomas? 

On je bio, pre svega miksolog, pa onda i čovek.

Ali, ne bilo kakav, već čovek koji je smislio recept za Margaritu!

Radio je u vreme prohibicije i zarađivao više od tadađnjeg potpredsednika SAD. 

 

 

Share

Najnovije vesti


Food Waste program u Courtyard Belgrade City Center hotelu

Dana 22. jula sastali smo se u hotelu Courtyard Belgrade City Center kako bi predstavili rezultate projekta HotelKitchen koji se bavi borbom sa otpadom od ostataka hrane tzv. food wastom



Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew

Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew hladno pripremljena kafa... Najnoviji trend u ispijanju kafe, Cold Brew, stiže u Srbiju - hladno pripremljena i hladno služena kafa, koja će ovog leta oduševiti posetioce kafića, pravi je izbor za sve...



Jagnjetina u Mrzencima

Jovan Mrđenović

Rešio sam i ovog leta da posetim Mrzence, kao što činim i niz prethodnih godina. Čovek koji ima sreću da nađe smeštaj u hotelu Nar u Mrzencima, gde se soba traži preko veze, treba da se istušira, odmori i uveče pravac kafana...



Oni od kafe prave savršenstvo

Profesija bariste u Srbiji je relativno mlada, ali se brzo razvija i izaziva veliko interesovanje, pogotovo sa pojavom posebno zanimljivih i kreativnih delova ovog posla poput latte art-a. Kako svi uživamo u lepim slikama, koje dodatno ulepšavaju...



Vino kao most povezivanja Zapadnog Balkana

Novi projekat "Vino kao most povezivanja Zapadnog Balkana" je projekat pod kojim će se izgraditi veze za povezivanje zemalja regiona u pravcu promocije Balkana kao vinskog regiona