Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  15 novih priznanja za Tikveš

Vinarija Tikveš ponovila je prošlogodišnji veliki uspeh i osvojila 15 novih priznanja za svoja vina na International Wine Challenge (IWC). Ocenjivanje je održano 35. put u Londonu u Velikoj Britaniji.

Svake godine za nagrade konkuriše nekoliko hiljada vina iz 55 zemalja iz svih svetski poznatih vinskih regiona, na kome je vinarija Tikveš dobila srebrne medalje  za Bela Voda,, belo iz  2017. godine i Temjanika classic, takođe 2017. godina. Istovremeno, bronzane medalje osvojilo je 11 vina Tikveš. Među dobitnicima su četiri crvena vina: Barovo berba 2015. Alexandria Cuvee i vina Vranac i Plavec iz serije Special Selection, a iz berbe 2016. i Cabernet Franc takođe Special Selection iz berba 2017. Bronzana medalja pripala je roze vinu Alexandria iz berbe 2016. kao i belo vino Vionje Special Selection iz 2017. Takođe su nagrađena specijalnim priznanjima i preporukama četiri vina Tikveš, koja su specijalna mešavina dostupna samo na britanskom tržištu. Vina Sauvignon blanc Special Selection iz 2017. i Т’gа za jug berba 2016. godina.

 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...