Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Debata Chivas 12 stolica na temu umetnosti

O stanju umetnosti u Srbiji, a u okviru debate Chivas 12 stolica stručnjaci iz oblasti umetnosti diskutovali su sa studentima. 12 stolica predstavlja aktivacionu platformu koju je pokrenuo Chivas i koja ima za cilj da okupi stručnjake iz određene oblasti kako bi zajedno sa najperspektivnijim studentima diskutovali o najvažnijim temama iz njihove profesije. Platforma nosi naziv Chivas 12 stolica jer u njoj pored 6 stručnjaka, učestvuje i  6 najtalentovanijih studenata koji su izabrani na osnovu najzanimljivijih pitanja iz oblasti umetnosti.

Nakon debata održanih na temu medija i marketinga, na trećoj debati organizovanoj u Srbiji, na temu umetnosti sa studentima su diskutovali Prof. Marko Lađuši, Fakultet primenjenih umetnosti, Mirjana Bobić Mojsilović, pisac, Goran Marković, reditelj, Veljko Golubović, izvršni kreativni  direktor, Maja Lalić, osnivač udruženja Mikser i Miloš Ilić, kreativni direktor. Moderator je bila novinarka Ivon Jafali koja je provela učesnike debate kroz najvažnije teme iz oblasti umetnosti i dovela ih do zajedničkih, suštinskih odgovora na najaktuelnija pitanja. 

- Mi u kompaniji Pernod Ricard smatramo da svaka ozbiljna kompanija treba da posluje na postulatima društvene odgovornosti i da ulaže kako u svoje zaposlene tako i u zajednicu u okviru koje posluje, što mi nastojimo da ostvarimo kroz organizaciju ovih debata, ali i kroz brojne druge projekte društveno odgovornog poslovanja koje firma organizuje. Veoma nam je drago što je debata 12 stolica postala tradicionalna i što mladim i talentovanim studentima daje mogućnost da sagledaju svoju profesiju iz jednog novog ugla – ugla starijih kolega i stručnjaka, kao i da doprinesu razvoju struke sa novim, svežim idejama - izjavio je Vladimir Pavlović, direktor za poslovni razvoj kompanije Pernod Ricard Srbija. 

Za ovu priliku, u Muzeju primenjenih umetnosti postavljeni su radovi učesnika debate, studenata Fakulteta primenjenih i likovnih umetnosti.  Nakon debate, svi učesnici potpisali su manifest sa zaključcima koje su doneli, a koji će predstavljati temelj za dalji i bolji razvoj njihove profesije u Srbiji.

Share