Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Milica Đurđević najbolja mlada poslastičarka

Kako bi jedan od najslađih zanata ostao u rukama mladih i perspektivnih ljudi, kompanija Dijamant iz Zrenjanina pokrenula je prošle godine projekat Mladi poslastičar. U saradnji sa poznatim poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem, a u cilju edukacije i motivacije budućih profesionalaca, projekat se sastojao od praktičnih radionica i internih školskih takmičenja. Kao šlag na tortu usledilo je finale, u kojem su se našle Ugostiteljska škola Jovan Trajković iz Zrenjanina, Ekonomsko-trgovinska škola Paja Marganović iz Pančeva, kao i Ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke Banje, Niša i Beograda. Mladim takmičarima nadohvat ruke bili su Dijamant stoni margarini, sastavni deo svake dobre poslastice, svima dobro poznato Metalac posuđe, kao i mikseri iz Metalac Trade asortimana. Titulu najbolje ponela je Milica Đurđević iz Beograda i tom prilikom osvojila vrednu novčanu nagradu u iznosu od 200 000 dinara, koju će joj kompanija Dijamant isplaćivati u roku od godinu dana. Učenicama koje su zauzele drugo i treće mesto, Nataliji Doroslovac i Aleksandri Ignjatović iz Pančeva, kompanija Dijamant je obezbedila nagrade koje će im ubuduće olakšati rad u kuhinji.

Ovim povodom prvoplasirana Milica Đurđević izjavila je da je projekat Mladi poslastičar za nju bio neprocenjivo iskustvo, koje joj je pomoglo da unapredi sopstvene veštine, stekne nova praktična znanja, kao i neophodnu sigurnost u spremanju poslastica i dodala da će nagradu iskoristiti za dalje profesionalno usavršavanje. S druge strane, član žirija poslastičar bogatog iskustva, Zdravko Gavrilović,  izjavio je da je finale pokazalo umeće i talenat koji se neguju u našim stručnim školama i istakao da su nam potrebni poslastičari kako bi nam život bio slađi.

Po završenom finalu i dodeli vrednih nagrada, školarci, profesori i žiri uživali su u spremljenim kolačima uvereni da će se i u narednom periodu održavati takmičenja, koja su značajan podstrek za učenike poslastičarskog zanata i prilika za razvoj i obrazovanje.

Share

Najnovije vesti


Food Waste program u Courtyard Belgrade City Center hotelu

Dana 22. jula sastali smo se u hotelu Courtyard Belgrade City Center kako bi predstavili rezultate projekta HotelKitchen koji se bavi borbom sa otpadom od ostataka hrane tzv. food wastom



Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew

Novi hit letnje sezone - Barcaffè Cold Brew hladno pripremljena kafa... Najnoviji trend u ispijanju kafe, Cold Brew, stiže u Srbiju - hladno pripremljena i hladno služena kafa, koja će ovog leta oduševiti posetioce kafića, pravi je izbor za sve...



Jagnjetina u Mrzencima

Jovan Mrđenović

Rešio sam i ovog leta da posetim Mrzence, kao što činim i niz prethodnih godina. Čovek koji ima sreću da nađe smeštaj u hotelu Nar u Mrzencima, gde se soba traži preko veze, treba da se istušira, odmori i uveče pravac kafana...



Oni od kafe prave savršenstvo

Profesija bariste u Srbiji je relativno mlada, ali se brzo razvija i izaziva veliko interesovanje, pogotovo sa pojavom posebno zanimljivih i kreativnih delova ovog posla poput latte art-a. Kako svi uživamo u lepim slikama, koje dodatno ulepšavaju...



Vino kao most povezivanja Zapadnog Balkana

Novi projekat "Vino kao most povezivanja Zapadnog Balkana" je projekat pod kojim će se izgraditi veze za povezivanje zemalja regiona u pravcu promocije Balkana kao vinskog regiona