Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Milica Đurđević najbolja mlada poslastičarka

Kako bi jedan od najslađih zanata ostao u rukama mladih i perspektivnih ljudi, kompanija Dijamant iz Zrenjanina pokrenula je prošle godine projekat Mladi poslastičar. U saradnji sa poznatim poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem, a u cilju edukacije i motivacije budućih profesionalaca, projekat se sastojao od praktičnih radionica i internih školskih takmičenja. Kao šlag na tortu usledilo je finale, u kojem su se našle Ugostiteljska škola Jovan Trajković iz Zrenjanina, Ekonomsko-trgovinska škola Paja Marganović iz Pančeva, kao i Ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke Banje, Niša i Beograda. Mladim takmičarima nadohvat ruke bili su Dijamant stoni margarini, sastavni deo svake dobre poslastice, svima dobro poznato Metalac posuđe, kao i mikseri iz Metalac Trade asortimana. Titulu najbolje ponela je Milica Đurđević iz Beograda i tom prilikom osvojila vrednu novčanu nagradu u iznosu od 200 000 dinara, koju će joj kompanija Dijamant isplaćivati u roku od godinu dana. Učenicama koje su zauzele drugo i treće mesto, Nataliji Doroslovac i Aleksandri Ignjatović iz Pančeva, kompanija Dijamant je obezbedila nagrade koje će im ubuduće olakšati rad u kuhinji.

Ovim povodom prvoplasirana Milica Đurđević izjavila je da je projekat Mladi poslastičar za nju bio neprocenjivo iskustvo, koje joj je pomoglo da unapredi sopstvene veštine, stekne nova praktična znanja, kao i neophodnu sigurnost u spremanju poslastica i dodala da će nagradu iskoristiti za dalje profesionalno usavršavanje. S druge strane, član žirija poslastičar bogatog iskustva, Zdravko Gavrilović,  izjavio je da je finale pokazalo umeće i talenat koji se neguju u našim stručnim školama i istakao da su nam potrebni poslastičari kako bi nam život bio slađi.

Po završenom finalu i dodeli vrednih nagrada, školarci, profesori i žiri uživali su u spremljenim kolačima uvereni da će se i u narednom periodu održavati takmičenja, koja su značajan podstrek za učenike poslastičarskog zanata i prilika za razvoj i obrazovanje.

Share