Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Još jedan chef bez dlake na jeziku

Jeremiah Tower, američki chef i pionir kalifornijske kuhinje, napravio je jela čiji su recepti uticali na mnoge svetske kuvare. Čuven po grilovanoom kozjem siru u listovima vinove loze i jastogu punjenom tartufima, u razgovoru za Bon Apetit, otkrio jekoje trendove nikako ne razume u modenom ugostiteljstvu. Osvrnuo se i na industriju pića i sve veći trend takozvanih neonskih pića, poput hladnih kafa sa roze prelivom i šlagom koje mu deluju “kao da ih je mačka ispovraćala”. Tower smatra da je taj trend i napravljen za očajnike, i da će uskoro nestati. 

-Gosti uvek traže nešto više, drugačije i novo da probaju. To ne znači da im po svaku cenu i svaki dan dajete nešto novo. Kada se odlučite za uvođenje novina, važno je da to uradite kako treba, pa makar to bio i novi hamburger – kaže Jeremiah Tower. 

Tower se osvrnuo i na serviranje hrane. Kaže da ne razume zašto kuvari toliko komplikuju kada je serviranje hrane u pitanju. 

-Kada dobijem jelo na tanjiru sa “tufnama” od 4 sosa, pitam se da li to znači da treba viljuškom da dodirnem sva četiri sosa u isto vreme ili možda prstom da “zahvatim”, pa da poližem? - pita se Tower i dalje nastavlja. 

-Ne razumem ni razmazan sos u tanjiru. To izgleda kao da je mačije dupe “pomoglo” u aranžiranju. 

Jeremiah savetuje kuvare da se prilikom serviranja hrane uvek drže pravila  - ne više od 4 sastojka!

Ljubav prema kulinarstvu, Jeremiah je razvio još u detinjstvu. Za razliku od druge dece koja su odrasla na Mac&Cheese-u, on je odrastao u restoranima, hotelskim sobama i brodovima. Dok su se njegovi roditelji, kako kaže, družili i sklapali poslove, njemu je u detinjstvu najbolji drug bila hrana. Ostajao je sam i eksperimentisao sa hranom. Danas, živi mirno i skromno. Nakon što je stavio ključ u bravu u restoranu Stars u San Francisku, preselio se u Meksiko. Svako jutro ide u prodavnicu po sveže takose koje obožava, a vreme provodi baveći se konsaltingom i pišući knjige. O novom ugostiteljskom poduhvatu ne razmišlja, osim ako ga, kako kaže, chef Mario Batali ne pozove da zajedno otvore restoran.  

 

 

 

Share

Najnovije vesti


Zlatna medalja za „Vase de Pierre 2017"

Zlatna medalja za crveno vino „Vase de Pierre 2017" na prestižnom takmičenju vina „MUNDUS VINI“ u NemačkojBeograđani i turisti uživali uz muziku, hranu, vino i feštu na reci

Uspešno završen prvi Belgrade Waterfront good food & wine festivalTOURISM INNOVATION DAY

Prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, „Tourism innovation day“, održaće se 25. septambra 2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd. Projekat je podržao kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade...Visoke ocene za devet premium vina ,,Tikveš Châteaux & Domaines”

Čak devet vina brend platforme ,,Tikveš” ,,Tikveš Châteaux & Domaines” dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Jeb Dunnuck koji je deo  tima ,,Wine Advocate” čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera.Više od 250.000 ljudi prevezeno kroz akciju „Društvo, ko vozi kući“ za 7 godina

Više od 250.000 posetilaca letnjih festivala u Srbiji koristilo je besplatan i bezbedan prevoz u proteklih sedam godina, u okviru akcije „Društvo, ko vozi kući?“. To znači da je kroz ovu društveno odgovornu kampanju, kompanija HEINEKEN Srbija...