Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Još jedan chef bez dlake na jeziku

Jeremiah Tower, američki chef i pionir kalifornijske kuhinje, napravio je jela čiji su recepti uticali na mnoge svetske kuvare. Čuven po grilovanoom kozjem siru u listovima vinove loze i jastogu punjenom tartufima, u razgovoru za Bon Apetit, otkrio jekoje trendove nikako ne razume u modenom ugostiteljstvu. Osvrnuo se i na industriju pića i sve veći trend takozvanih neonskih pića, poput hladnih kafa sa roze prelivom i šlagom koje mu deluju “kao da ih je mačka ispovraćala”. Tower smatra da je taj trend i napravljen za očajnike, i da će uskoro nestati. 

-Gosti uvek traže nešto više, drugačije i novo da probaju. To ne znači da im po svaku cenu i svaki dan dajete nešto novo. Kada se odlučite za uvođenje novina, važno je da to uradite kako treba, pa makar to bio i novi hamburger – kaže Jeremiah Tower. 

Tower se osvrnuo i na serviranje hrane. Kaže da ne razume zašto kuvari toliko komplikuju kada je serviranje hrane u pitanju. 

-Kada dobijem jelo na tanjiru sa “tufnama” od 4 sosa, pitam se da li to znači da treba viljuškom da dodirnem sva četiri sosa u isto vreme ili možda prstom da “zahvatim”, pa da poližem? - pita se Tower i dalje nastavlja. 

-Ne razumem ni razmazan sos u tanjiru. To izgleda kao da je mačije dupe “pomoglo” u aranžiranju. 

Jeremiah savetuje kuvare da se prilikom serviranja hrane uvek drže pravila  - ne više od 4 sastojka!

Ljubav prema kulinarstvu, Jeremiah je razvio još u detinjstvu. Za razliku od druge dece koja su odrasla na Mac&Cheese-u, on je odrastao u restoranima, hotelskim sobama i brodovima. Dok su se njegovi roditelji, kako kaže, družili i sklapali poslove, njemu je u detinjstvu najbolji drug bila hrana. Ostajao je sam i eksperimentisao sa hranom. Danas, živi mirno i skromno. Nakon što je stavio ključ u bravu u restoranu Stars u San Francisku, preselio se u Meksiko. Svako jutro ide u prodavnicu po sveže takose koje obožava, a vreme provodi baveći se konsaltingom i pišući knjige. O novom ugostiteljskom poduhvatu ne razmišlja, osim ako ga, kako kaže, chef Mario Batali ne pozove da zajedno otvore restoran.  

 

 

 

Share

Najnovije vesti


Nova Noma

Kada je još 2009. Noma dospela na treće mesto najboljih svetskih restorana, Rene Redžepi je stalno objašnjavao kako je stresno imati restoran, a još ako je među najboljima u svetu, onda je duplo stresnije.Još jedan chef bez dlake na jeziku

Kada dobijem jelo na tanjiru sa “tufnama” od 4 sosa, pitam se da li to znači da treba viljuškom da dodirnem sva četiri sosa u isto vreme ili možda prstom da “zahvatim”, pa da poližem? Otvoren Urban Royalty Apartment

Dostupan za rezervacije preko Airbnb-a i Bookinga. Kakvi ste na mreži?

Ulaganje u on-line nastup je siguran način da ostvarite veći profit!Regionalna konferencija o turizmu

Budući da je turizam u zemljama regiona važan privredni činilac i faktor povezivanja, cilj ove konferencije je da okupi privatne kompanije i preduzetnike koji će se kroz panele, radionice i dvodnevno druženje upoznati sa savremenim trendovima u...