Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  KFC: Pileći restoran bez piletine?

Kada se KFC prošle nedelje našao pred problemom da svojim gostima ne može da ponudi ono što očekuju, a to je piletina, imao je dva izbora: ili da se smeje ili da plače. Naravno, odlučili su se za prvu opciju.

Lansirali su reklamni oglas na kome je lik pukovnika Sandersa, a ispod njegovog lika nalaze se slova FCK. Na ovaj način želeli su da skrenu pažnju “sa piletine na vlast”.

A, mogli su da budu poznati samo po ribi i čipsu. 

Problemi sa snabdevanjem blokirali su skoro dve trećine KFC restorana u Velikoj Britaniji. Nestašica piletine izazvala je tugu i bes kod mnogih Britanaca, a neki su čak zvali policiju da se žale. Drugi su bili prinuđeni da odu Burger King. 

KFC se putem oglasa  i izvinio svojim vernim kupcima: “Žao nam je. Pileći restoran bez piletine. Nije idealno. Bila je to paklena nedelja”. Oglas KFC došao je kao odgovor na celokupno stanje društva, a do problema sa isporukom došlo je po isteku ugovora sa DHL-om. 

I posle “reklamnog” izvinjenja, stvari se polako vraćaju u normalu, a sa radom je ponovo počelo oko 800 restorana. Lista otvorenih KFC restorana na njihovom sajtu se ažurira svakih 15 minuta. 

 

Share