Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Zbogom plastičnim slamčicama!

Dve najveće kompanije u industriji pića, Diageo i Pernod Ricard odlučile su da ukinu  plastične slamčice iz upotrebe. Cilj je zaštita životne sredine, a budući da plastičnoj slamčici treba preko 200 godina da se razgradi, a upotrebljava se, realno dvadesetak minuta, povlačenje plastičnih slamčica logičan je sled događaja. Iz Diagea poručuju da nije dovoljno samo izbaciti slamčice iz upotrebe u ugostiteljskim objektima već i u kancelarijama i domovima. Ova “akcija sa slamčicama” započeta je još pre dve godine. Prvo je Bacardi poslužio koketele bez slamčica na proslavi kompanije, a onda je i britanski lanac pabova JD Weitherspoon izbacio plastične slamčice iz svih svojih 900 pabova širom Velike Britanije. Osim toga, ugostitelji u Londonu pokrenuli su kampanju Straw Wars, objavivši “rat slamčicama”. 

Share

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...