Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Zbogom plastičnim slamčicama!

Dve najveće kompanije u industriji pića, Diageo i Pernod Ricard odlučile su da ukinu  plastične slamčice iz upotrebe. Cilj je zaštita životne sredine, a budući da plastičnoj slamčici treba preko 200 godina da se razgradi, a upotrebljava se, realno dvadesetak minuta, povlačenje plastičnih slamčica logičan je sled događaja. Iz Diagea poručuju da nije dovoljno samo izbaciti slamčice iz upotrebe u ugostiteljskim objektima već i u kancelarijama i domovima. Ova “akcija sa slamčicama” započeta je još pre dve godine. Prvo je Bacardi poslužio koketele bez slamčica na proslavi kompanije, a onda je i britanski lanac pabova JD Weitherspoon izbacio plastične slamčice iz svih svojih 900 pabova širom Velike Britanije. Osim toga, ugostitelji u Londonu pokrenuli su kampanju Straw Wars, objavivši “rat slamčicama”. 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...