Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Šta je zvezda novog menija?

Šefovi restorana Enso, Nedeljko i Uroš nikada ne miruju, a retko prođe i dan, a da ne isprobaju neke nove gastronomske kombinacije. To eksperimentisanje predstavlja pravi mali poduhvat, složen i dugotrajan proces koji prethodi svakom novom meniju. Tako je bilo i ovog puta. Restoran Enso predstavio je novi meni! Homemade tortelini, odnosno ručno pravljeno testo u Enso kuhinji, kako kažu iz restorana, iskorak je ka italijanskoj tradiciji koji je neznatno skrenuo ove kuvare sa francuskog puta, makar na tren. Tortelini su punjeni gamborima i djumbirom, a povezani maskarpone sirom, a ukus upotpunjuju beurre blanc orange sos i pikantna penica. Pork Belly, ili na srpskom svinjska potrbušina, smelo je bio ukombinovan sa kuvanim dunjama, blagim sosom sa slačicom i mnogo svežeg rena. Na novom meniju su i San Žak školjke servirane iznad zelene jabuke, a ispod pančete. Zvezda zimskog menija definitivno je escargot bourguignon, odnosno puževi. Spremljeni su na način kako ih spremaju u Burgundiji, a uz tvist Enso majstora. Pačeći file takođe je na novom meniju, poslužen na pireu od blago prodimljene cvekle. U ovom restoranu misle i na vegetarijace i vegane. U tom pogledu, pitamo se da li znate šta je kinoto? To vam je kao rižoto, a od kinoe. Crvena i bela kinoa spremljena je sa paprikama i pečurkama. Drugo jelo iz vege rubrike je terin od oraha i tamarinda koji se servira na kremu od ljutkastih paprika, a pored patea od suvih kajsija, indijskog oraha, kokosa i karija. 

 

Share