Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Šta je zvezda novog menija?

Šefovi restorana Enso, Nedeljko i Uroš nikada ne miruju, a retko prođe i dan, a da ne isprobaju neke nove gastronomske kombinacije. To eksperimentisanje predstavlja pravi mali poduhvat, složen i dugotrajan proces koji prethodi svakom novom meniju. Tako je bilo i ovog puta. Restoran Enso predstavio je novi meni! Homemade tortelini, odnosno ručno pravljeno testo u Enso kuhinji, kako kažu iz restorana, iskorak je ka italijanskoj tradiciji koji je neznatno skrenuo ove kuvare sa francuskog puta, makar na tren. Tortelini su punjeni gamborima i djumbirom, a povezani maskarpone sirom, a ukus upotpunjuju beurre blanc orange sos i pikantna penica. Pork Belly, ili na srpskom svinjska potrbušina, smelo je bio ukombinovan sa kuvanim dunjama, blagim sosom sa slačicom i mnogo svežeg rena. Na novom meniju su i San Žak školjke servirane iznad zelene jabuke, a ispod pančete. Zvezda zimskog menija definitivno je escargot bourguignon, odnosno puževi. Spremljeni su na način kako ih spremaju u Burgundiji, a uz tvist Enso majstora. Pačeći file takođe je na novom meniju, poslužen na pireu od blago prodimljene cvekle. U ovom restoranu misle i na vegetarijace i vegane. U tom pogledu, pitamo se da li znate šta je kinoto? To vam je kao rižoto, a od kinoe. Crvena i bela kinoa spremljena je sa paprikama i pečurkama. Drugo jelo iz vege rubrike je terin od oraha i tamarinda koji se servira na kremu od ljutkastih paprika, a pored patea od suvih kajsija, indijskog oraha, kokosa i karija. 

 

Share

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...