Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Šta je zvezda novog menija?

Šefovi restorana Enso, Nedeljko i Uroš nikada ne miruju, a retko prođe i dan, a da ne isprobaju neke nove gastronomske kombinacije. To eksperimentisanje predstavlja pravi mali poduhvat, složen i dugotrajan proces koji prethodi svakom novom meniju. Tako je bilo i ovog puta. Restoran Enso predstavio je novi meni! Homemade tortelini, odnosno ručno pravljeno testo u Enso kuhinji, kako kažu iz restorana, iskorak je ka italijanskoj tradiciji koji je neznatno skrenuo ove kuvare sa francuskog puta, makar na tren. Tortelini su punjeni gamborima i djumbirom, a povezani maskarpone sirom, a ukus upotpunjuju beurre blanc orange sos i pikantna penica. Pork Belly, ili na srpskom svinjska potrbušina, smelo je bio ukombinovan sa kuvanim dunjama, blagim sosom sa slačicom i mnogo svežeg rena. Na novom meniju su i San Žak školjke servirane iznad zelene jabuke, a ispod pančete. Zvezda zimskog menija definitivno je escargot bourguignon, odnosno puževi. Spremljeni su na način kako ih spremaju u Burgundiji, a uz tvist Enso majstora. Pačeći file takođe je na novom meniju, poslužen na pireu od blago prodimljene cvekle. U ovom restoranu misle i na vegetarijace i vegane. U tom pogledu, pitamo se da li znate šta je kinoto? To vam je kao rižoto, a od kinoe. Crvena i bela kinoa spremljena je sa paprikama i pečurkama. Drugo jelo iz vege rubrike je terin od oraha i tamarinda koji se servira na kremu od ljutkastih paprika, a pored patea od suvih kajsija, indijskog oraha, kokosa i karija. 

 

Share

Najnovije vesti


Zbogom plastičnim slamčicama!

Dve najveće kompanije u industriji pića, Diageo i Pernod Ricard odlučile su da ukinu  plastične slamčice iz upotrebe.



Gastro umetnost Švajcarske i Srbije

Beogradski restoran Credo krajem februara ugostiće čuveni ženevski restoran Tosca, ovenčan Mišlenovom zvezdom i prirediti svojim gostima nezaboravno gastronomsko iskustvo.



Kad pivo otvara muzej

Zaječarsko pivo pokreće nacionalnu kampanju "Otvorimo zajedno Narodni muzej" u okviru koje će potrošači širom Srbije kupovinom specijalnog izdanja limenki doprineti prikupljanju sredstava potrebnih za završetak radova na renoviranju Narodnog...



Šta je zvezda novog menija?

Restoran Enso predstavio je novi meni!



100 % veganski restoran

Ćufte od mesa biće zamenjene ćuftama od povrća, uz pivo, tu su tofish&chips...