Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Šta je zvezda novog menija?

Šefovi restorana Enso, Nedeljko i Uroš nikada ne miruju, a retko prođe i dan, a da ne isprobaju neke nove gastronomske kombinacije. To eksperimentisanje predstavlja pravi mali poduhvat, složen i dugotrajan proces koji prethodi svakom novom meniju. Tako je bilo i ovog puta. Restoran Enso predstavio je novi meni! Homemade tortelini, odnosno ručno pravljeno testo u Enso kuhinji, kako kažu iz restorana, iskorak je ka italijanskoj tradiciji koji je neznatno skrenuo ove kuvare sa francuskog puta, makar na tren. Tortelini su punjeni gamborima i djumbirom, a povezani maskarpone sirom, a ukus upotpunjuju beurre blanc orange sos i pikantna penica. Pork Belly, ili na srpskom svinjska potrbušina, smelo je bio ukombinovan sa kuvanim dunjama, blagim sosom sa slačicom i mnogo svežeg rena. Na novom meniju su i San Žak školjke servirane iznad zelene jabuke, a ispod pančete. Zvezda zimskog menija definitivno je escargot bourguignon, odnosno puževi. Spremljeni su na način kako ih spremaju u Burgundiji, a uz tvist Enso majstora. Pačeći file takođe je na novom meniju, poslužen na pireu od blago prodimljene cvekle. U ovom restoranu misle i na vegetarijace i vegane. U tom pogledu, pitamo se da li znate šta je kinoto? To vam je kao rižoto, a od kinoe. Crvena i bela kinoa spremljena je sa paprikama i pečurkama. Drugo jelo iz vege rubrike je terin od oraha i tamarinda koji se servira na kremu od ljutkastih paprika, a pored patea od suvih kajsija, indijskog oraha, kokosa i karija. 

 

Share

Najnovije vesti


Danuška Kumara

Danuška Kumara

Glavni kuvar hotela Hyatt Regency Beograd 



Iris New Balkan Cuisine

Iris New Balkan Cuisine, fine dining restoran, Beogradu je pre nešto više od dve godine, kada je otvoren, doneo novi koncept ugostiteljstva. Malo ko je verovao u njegov opstanak, ali zahvaljujući ogromnom entuzijazmu zaposlenih i ljubavi prema...



Tajna uspeha je u radu, posvećenosti i viziji

Mihailo Janković

direktor kompanije Nectar, govori za CaféBar network povodom obeležavanja jubileja, 20 godina uspešnog poslovanja kompanije Nectar



Coca-Cola inspirisala sve da budu Deda Mraz i usreće decu iz SOS sela Srbije

Ove Nove godine 170 dece iz SOS dečijih sela u Kraljevu i Sremskoj Kamenici iskusiće radost praznika i provesti nezaboravno zimovanje zahvaljujući građanima Srbije i kompaniji Coca-Cola. 



Godina u znaku Mujen Lux-a

Apart hotel MujEn Lux sa Kopaonika dobitnik je prestižne nagrade ZLATNA AMFORA za najuspešniji planinski kompleks u planinskim centrima Srbije koji tradicionalno dodeljuje revija YU Travel.