Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Otvara se nova Noma

Morske trave, riblje oči, morski krastavci i jela pripremljena od sperme bakalara i još mnogo toga naći će se na meniju nove Nome.   Čuveni chef Rene Redžepi na vrhuncu svoje karijere odlučio je da na godinu dana zatvori najbolji restoran na svetu – Nomu. Za tačno petnaest dana ponovo ga otvara. Noma 2.0 će ima 7 prostorija, od kojih će jedna biti glavna i u nju će moći da stane 40 gostiju. U ostalim prostorijama, koje Redžepi naziva privatnim, biće mesta za od 8 do 16 gostiju. Prostorije će biti spojene velikim staklenim panelima, a unutar restorana je i soba za meso, za ribu, za fermentaciju...

Rezervacije su otvorene još u novembru prošle godine, a dvoje najsrećnijih koji doniraju novac organizaciji MAD koji Redžepi podržava, uživaće u hrani koju sprema tim od osamdesetoro ljudi na čelu sa Reneom. 

Share

Najnovije vesti


Decanter ocenio Tikveš vino sa 97 bodova

Na jednom od najznačajnijih specijalizovanih vinskih takmičenja u Evropi, crveno vino Barovo 2015 osvojilo je najvišu nagradu – platinastu medalju i 97 poena.T(HE) majica je superkul!

Leto je jedna od prvih asocijacija na brojne muzičke festivale i odličan provod koji očekuje ljubitelje različitih muzičkih žanrova.Znate li gde rade najbolji pekari?

Po ugledu na najveće pekarske nacije, od ovog juna i građani Srbije će znati u kojim to pekarama rade majstori svog zanata – najbolji pekari Srbije.Besplatna obuka za ugostitelje

Metro Srbija i Privredna komora Srbije, potpisali su danas Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije. Projekat će trajati do kraja godine, a do sada su u...Pernod Ricard u akciji spasavanja vrabaca!

U saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, kompanija Pernod Ricard organizovala je akciju „Spasimo beogradske vrapce“.