Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Burgeri bez mesa i pića bez alkohola

U prethodnoj godini bili smo ludi za avokadom i kurkumom. I u 2018. nastavljamo istim, zdravim ritmom. Nutricionisti predviđaju da će ova godina biti godina vegetarijanske i veganske kuhinje! Burgeri bez mesa i pića bez alkohola zauzimaće centralno mesto u industriji hrane i pića u 2018. godini! 

Hrana kao probiotik 

Zdravlje je na prvom mestu, i tu važnu ulogu igra hrana koja ima ulogu probiotika poput miso supe, kefira, crnog ili belog luka. Hrana “koja čuva zdravlje stomaka” obavezna je hrana u ovoj godini. 

Bezalkoholna pića

U svetu već nekoliko godina unazad raste potražnja za bezalkoholnim pićima. Znalci tvrde da taj trend za sobom donose milenijalci koji sve više postaju svesni zdravlja i koji sve manje piju alkohol. U trendu su razne vode sa ukusima, bezalkoholne biljne mešavine, neobične kombinacije sveže ceđenog voća i povrća. 

Novi, ljuti začini 

Godina 2018. godina je za istraživanje i isprobavanje novih začina, i to što ljućih. Osim u pripremi hrane, začini će zauzeti centralno mesto i u miksologiji. Poprskajte džin tonik sa malo ljute paprike iz Nepala i podignite ovaj klasik na viši nivo. 

Godina čaja

Starom, dobrom čaju u ovoj godini popularnost sve više raste. Prodaja biljnog i zelenog čaja odavno je skočila, a ljudi sve više pričaju o čaju sa poštovanjem, kao nekad. Čaj će se piti u 2018. i to u velikim količinama! 

Lokalni proizvođači 

Odavno je poznato da je najbolja hrana napravljena od lokalnih sezonskih sastojaka. Tvorac tog trenda je Rene Redžepi, čuveni chef, vlasnik najboljeg restorana na svetu, Nome. Dakle, u ovoj godini svi će primenjivati “Redžepijev osećaj lokalizma” na hrani! 

Burgeri bez mesa 

S obzirom na to da je ova godina, po svemu sudeći, godina zdrave hrane i “života bez mesa” obavezna stavka u jelovnicima restorana biće burgeri bez mesa. Govedinu zamenite povrćem i uživajte u “zdravijim” burgerima. 

 

Share

Najnovije vesti


Decanter ocenio Tikveš vino sa 97 bodova

Na jednom od najznačajnijih specijalizovanih vinskih takmičenja u Evropi, crveno vino Barovo 2015 osvojilo je najvišu nagradu – platinastu medalju i 97 poena.T(HE) majica je superkul!

Leto je jedna od prvih asocijacija na brojne muzičke festivale i odličan provod koji očekuje ljubitelje različitih muzičkih žanrova.Znate li gde rade najbolji pekari?

Po ugledu na najveće pekarske nacije, od ovog juna i građani Srbije će znati u kojim to pekarama rade majstori svog zanata – najbolji pekari Srbije.Besplatna obuka za ugostitelje

Metro Srbija i Privredna komora Srbije, potpisali su danas Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice na temu savremene gastronomije. Projekat će trajati do kraja godine, a do sada su u...Pernod Ricard u akciji spasavanja vrabaca!

U saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, kompanija Pernod Ricard organizovala je akciju „Spasimo beogradske vrapce“.