Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Burgeri bez mesa i pića bez alkohola

U prethodnoj godini bili smo ludi za avokadom i kurkumom. I u 2018. nastavljamo istim, zdravim ritmom. Nutricionisti predviđaju da će ova godina biti godina vegetarijanske i veganske kuhinje! Burgeri bez mesa i pića bez alkohola zauzimaće centralno mesto u industriji hrane i pića u 2018. godini! 

Hrana kao probiotik 

Zdravlje je na prvom mestu, i tu važnu ulogu igra hrana koja ima ulogu probiotika poput miso supe, kefira, crnog ili belog luka. Hrana “koja čuva zdravlje stomaka” obavezna je hrana u ovoj godini. 

Bezalkoholna pića

U svetu već nekoliko godina unazad raste potražnja za bezalkoholnim pićima. Znalci tvrde da taj trend za sobom donose milenijalci koji sve više postaju svesni zdravlja i koji sve manje piju alkohol. U trendu su razne vode sa ukusima, bezalkoholne biljne mešavine, neobične kombinacije sveže ceđenog voća i povrća. 

Novi, ljuti začini 

Godina 2018. godina je za istraživanje i isprobavanje novih začina, i to što ljućih. Osim u pripremi hrane, začini će zauzeti centralno mesto i u miksologiji. Poprskajte džin tonik sa malo ljute paprike iz Nepala i podignite ovaj klasik na viši nivo. 

Godina čaja

Starom, dobrom čaju u ovoj godini popularnost sve više raste. Prodaja biljnog i zelenog čaja odavno je skočila, a ljudi sve više pričaju o čaju sa poštovanjem, kao nekad. Čaj će se piti u 2018. i to u velikim količinama! 

Lokalni proizvođači 

Odavno je poznato da je najbolja hrana napravljena od lokalnih sezonskih sastojaka. Tvorac tog trenda je Rene Redžepi, čuveni chef, vlasnik najboljeg restorana na svetu, Nome. Dakle, u ovoj godini svi će primenjivati “Redžepijev osećaj lokalizma” na hrani! 

Burgeri bez mesa 

S obzirom na to da je ova godina, po svemu sudeći, godina zdrave hrane i “života bez mesa” obavezna stavka u jelovnicima restorana biće burgeri bez mesa. Govedinu zamenite povrćem i uživajte u “zdravijim” burgerima. 

 

Share

Najnovije vesti


Vodite li vinski dnevnik?

Udruženje Žene i vino izdalo je ovaj dnevnik kako bi olakšali vinarima i amaterima da svoje beleške o vinu “drže pod kontrolom”, na jednom mestu.Heineken Lovefest Fire rasprodat!

Do dolaska Green Velvet-a, legende svetske elektro scene ostalo je još tri dana, a ulaznice za Heineken Lovefest Fire su gotovo rasprodate! Prvi ovogodišnji SAM Wine Club

U dobroj atmosferi, nazdravilo se poslovnim uspesima i rezultatima GI Group-e.Jump INN slavi 4. rođendan!

Od otvaranja do danas ugostio je više od 65 hiljada gostiju iz svih delova sveta. Delta DMD produžila višegodišnje saradnje

Diageo i Delta DMD sarađuju još od 2006. godine.