Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Šta nervira Gordona Remzija

Svi znamo da je Gordon Remzi bez dlake na jeziku, naročito kada komentariše hranu. U intervjuu koji je nedavno dao za PopSugar osvrnuo se na tri gastronomska trenda koja su ga “mnogo živcirala” u prethodnoj godini. Naravno, svaku kritiku, prati i  obrazloženje u prepoznatljivom Remzijevom stilu.

Prva na listi “nervirajuće hrane” za Remzija je penasta struktura koju kuvari često koriste da impresioniraju goste. Oni ne vide da to nije u redu i da im pena često na tanjirima izgleda kao šiljak u bazenu. Taj trend je imao svoj vrhunac u molekularnoj gastronomiji i fine-diningu i to mu je dovoljno! 

Zatim ide najfinija japanska govedina Wagyu koja se topi u ustima. Zahvaljujući bumu koji je napravila na svetskoj gastronomskoj sceni, Remzi smatra da je došlo vreme da se Wagyu tretira sa malo više poštovanja. Izgubila je na važnosti kada je počeo svako da je služi. 

I na kraju, osvrnuo se još jednom na ulje od tartufa koje se u kulinarstvu danas koristi čak i za makarone sa sirom. Remzi smatra da to mora da prestane jer ga ljudi ne koriste kako treba, u malim količinama, već prelivaju hranu njime. 

   

 

 

Share