Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Šta nervira Gordona Remzija

Svi znamo da je Gordon Remzi bez dlake na jeziku, naročito kada komentariše hranu. U intervjuu koji je nedavno dao za PopSugar osvrnuo se na tri gastronomska trenda koja su ga “mnogo živcirala” u prethodnoj godini. Naravno, svaku kritiku, prati i  obrazloženje u prepoznatljivom Remzijevom stilu.

Prva na listi “nervirajuće hrane” za Remzija je penasta struktura koju kuvari često koriste da impresioniraju goste. Oni ne vide da to nije u redu i da im pena često na tanjirima izgleda kao šiljak u bazenu. Taj trend je imao svoj vrhunac u molekularnoj gastronomiji i fine-diningu i to mu je dovoljno! 

Zatim ide najfinija japanska govedina Wagyu koja se topi u ustima. Zahvaljujući bumu koji je napravila na svetskoj gastronomskoj sceni, Remzi smatra da je došlo vreme da se Wagyu tretira sa malo više poštovanja. Izgubila je na važnosti kada je počeo svako da je služi. 

I na kraju, osvrnuo se još jednom na ulje od tartufa koje se u kulinarstvu danas koristi čak i za makarone sa sirom. Remzi smatra da to mora da prestane jer ga ljudi ne koriste kako treba, u malim količinama, već prelivaju hranu njime. 

   

 

 

Share

Najnovije vesti


Zbogom plastičnim slamčicama!

Dve najveće kompanije u industriji pića, Diageo i Pernod Ricard odlučile su da ukinu  plastične slamčice iz upotrebe.Gastro umetnost Švajcarske i Srbije

Beogradski restoran Credo krajem februara ugostiće čuveni ženevski restoran Tosca, ovenčan Mišlenovom zvezdom i prirediti svojim gostima nezaboravno gastronomsko iskustvo.Kad pivo otvara muzej

Zaječarsko pivo pokreće nacionalnu kampanju "Otvorimo zajedno Narodni muzej" u okviru koje će potrošači širom Srbije kupovinom specijalnog izdanja limenki doprineti prikupljanju sredstava potrebnih za završetak radova na renoviranju Narodnog...Šta je zvezda novog menija?

Restoran Enso predstavio je novi meni!100 % veganski restoran

Ćufte od mesa biće zamenjene ćuftama od povrća, uz pivo, tu su tofish&chips...