Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Poznati i slavni kao gazde hotela

Slavni i poznati često svoj “holivudski novac” investiraju u kafiće, restorane i  noćne klubove. Ali, po svemu sudeći, najzanimljiviji su im hoteli. Iako bi bilo očekivano da hoteli čiji su vlasnici holivudski glumci imaju epitet najboljih, nedavno je hotel Roberta de Nira, The Nobu Hotel u Manili, proglašen najgorim na svetu. Rigsby's Guest House, čiji je vlasnik bio Rupert Grint, jedan od glavnih likova serijala o Hariju Poteru, posle nekoliko meseci, zatvoren je zbog loše usluge. Međutim, nisu svi ugostiteljski objekti poznatih dobili ovako loše kritike. Cromlix Hotel, od kada je otvaren 2014. samo je nizao pozitivne kritike. Iza njega je teniski as Endi Marej. I hotel Roberta Redforda, Sundance Resort, iz godine u godinu, dobija priznanja najboljeg. U ovoj godini će se, saznajemo, i Leonardo di Kaprio pridružiti slavnima, vlasnicima hotela. Leo je kupio ostrvo za 1,75 miliona dolara u Belizeu i na njemu planira da izgradi eko-resort. 

Rezervišite sobu u jednom od ovih hotela i možda baš za doručkom sretnete svog omiljenog superstara. 

Hju Džekmen - Gwinganna Health Retreat

Zaljubljenik u prirodu, australijski glumac Hju Džekmen, planirao je da provede nekoliko nedelja u Gwinganna Health Retreat pripremajući se za ulogu u filmu Walverine. Sa priprema vratio se kao suvlasnik čitavog resorta. Gosti u Džekmenovom hotelu mogu da uživaju u terapiji protiv stresa, raznim aktivnostima u prirodi...

Endi Marej – Cromlix Hotel 

U vlasništvu škotskog teniskog asa Endija Mareja je škotski Cromlix Hotel. Smešten je na imanju iz 19 veka, i svojim velelepnim zdanjem ostavlja bez daha. Hotel radi od 1980 godine, a kada ga je kupio, Marej ga je renovirao i podigao za jednu zvezdicu na gore. Cromlix Hotel danas ima 5 zvezdica. 

<

Ričard Gir -  The Bedford Post Inn

The Bedford Post Inn, hotel u vlasništvu glumca Ričarda Gira nalazi se u malom  istorijskom gradu Bedfordu u državi Njujork. Hotel je kategorisan sa 3 zvezdice, a budući da je poznati glumac stanovnik Bedforda, čest je gost u svom hotelu. 

Majkl Daglas i Ketrin Zita Džons – Ariel Sands 

Vlasnici Ariel Sands Resorta na Bermudama,  bračni par Majkl Daglas i Ketrin Zita Džons želeli su hotel sa puno plaža. Zato su i kupili ovaj luksuzni resort. Direktan izlaz na plažu sa svake strane hotela i bazeni sa slanom vodom čine da se gost u ovom hotelu oseća potpuno relaksirano. 

Klint Istvud - Mission Ranch Hotel

Od kuće u kojoj se proizvodio sir u 19 veku nastao je Mission Ranch Hotel.  Nalazi se na moru, u gradu Carmel, u državi Indijana. Kategorisan je sa 4 zvezdice i ima 31 sobu. 

 

Džon Malković – The Big Sleep 

Mada su po pravilu hoteli poznatih i slavnih kategorisani kao luksuzni, ipak ima izuzetaka. Glumac Džon Malkovič vlasnik je niskobudžetnog lanca hotela The Big Sleep koji se nalaze duž čitave Velike Britanije.  

 

Robert Redford - Sundance Mountain Resort

Najveći i najluksuzniji hotelski komleks koji je u vlasništvu holivudske zvezde je Sundance Mountain Resort. Iza njega stoji Robert Redford, glumac, režiser i osnivač Sundance Film Festivala. Hotel je smešten “među planinama” i gostima nudi rafting, skijanje, pecanje, jahanje konja...

Donatela Versaće - Palazzo Versace

Hotel Palazzo Versace u vlasništvu je modne kuće House of Versace čiji je najpoznatiji živi član porodice dizajnerka Donatela. Nalazi se u Australiji, a u planu je otvaranje još dva hotela, jedan u Makaou, a drugi u Dubajiu. 

Džejson Prisli - Terrace Beach Resort

Hajde da vas vidimo, ko zna da je Brendon iz Beverli Hilsa vlasnik hotela smeštenog u šumi? Terrace Beach Resort gostima nudi različite tipove smeštaja: od klasičnih soba do kabina za spavanje na vodi.  

Share