Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Odlazak kulinarske legende: Kad dođe vreme, završiću u rerni!

Jedan od najcenjenijih francuskih šefova Paul Bocuse, umro je u subotu, 20. januara u 91. godini života. Bocuse je dugo godina bolovao od Parkinsonove bolesti, a bitku života izgubio je u blizini svog restorana u Lionu. Slavu u kulinarstvu stekao je 1970. godine kao jedan od pionira Nouvelle cuisine, dok je “Šefom veka” proglašen prvi put 1989. godine  (drugi put 2011.). U pripremi jela koristi sveže sastojke i zdrave namirnice od kojih nastaju neobične kombinacije ukusa. Njegovi specijaliteti, ne zavode samo ukusima, već i svojim izgledom. Poznat je po takozvanim  gastronomskim izumima poput piletine u svinjskoj bešici i brancina punjenog musom od školjki i pečenog u lisnatom testom, sa sosom od paradajiza. 

Izdao je 2005. godine memoare, Paul Bocuse: The Sacred Fire, a kada su ga novinari pitali da pojasni naslov knjige, rekao je da će i on “kada dođe vreme, završiti u rerni”. 

 

Share

Najnovije vesti


Zbogom plastičnim slamčicama!

Dve najveće kompanije u industriji pića, Diageo i Pernod Ricard odlučile su da ukinu  plastične slamčice iz upotrebe.Gastro umetnost Švajcarske i Srbije

Beogradski restoran Credo krajem februara ugostiće čuveni ženevski restoran Tosca, ovenčan Mišlenovom zvezdom i prirediti svojim gostima nezaboravno gastronomsko iskustvo.Kad pivo otvara muzej

Zaječarsko pivo pokreće nacionalnu kampanju "Otvorimo zajedno Narodni muzej" u okviru koje će potrošači širom Srbije kupovinom specijalnog izdanja limenki doprineti prikupljanju sredstava potrebnih za završetak radova na renoviranju Narodnog...Šta je zvezda novog menija?

Restoran Enso predstavio je novi meni!100 % veganski restoran

Ćufte od mesa biće zamenjene ćuftama od povrća, uz pivo, tu su tofish&chips...