Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Odlazak kulinarske legende: Kad dođe vreme, završiću u rerni!

Jedan od najcenjenijih francuskih šefova Paul Bocuse, umro je u subotu, 20. januara u 91. godini života. Bocuse je dugo godina bolovao od Parkinsonove bolesti, a bitku života izgubio je u blizini svog restorana u Lionu. Slavu u kulinarstvu stekao je 1970. godine kao jedan od pionira Nouvelle cuisine, dok je “Šefom veka” proglašen prvi put 1989. godine  (drugi put 2011.). U pripremi jela koristi sveže sastojke i zdrave namirnice od kojih nastaju neobične kombinacije ukusa. Njegovi specijaliteti, ne zavode samo ukusima, već i svojim izgledom. Poznat je po takozvanim  gastronomskim izumima poput piletine u svinjskoj bešici i brancina punjenog musom od školjki i pečenog u lisnatom testom, sa sosom od paradajiza. 

Izdao je 2005. godine memoare, Paul Bocuse: The Sacred Fire, a kada su ga novinari pitali da pojasni naslov knjige, rekao je da će i on “kada dođe vreme, završiti u rerni”. 

 

Share

Najnovije vesti


Zbogom plastičnim slamčicama!

Dve najveće kompanije u industriji pića, Diageo i Pernod Ricard odlučile su da ukinu  plastične slamčice iz upotrebe.



Gastro umetnost Švajcarske i Srbije

Beogradski restoran Credo krajem februara ugostiće čuveni ženevski restoran Tosca, ovenčan Mišlenovom zvezdom i prirediti svojim gostima nezaboravno gastronomsko iskustvo.



Kad pivo otvara muzej

Zaječarsko pivo pokreće nacionalnu kampanju "Otvorimo zajedno Narodni muzej" u okviru koje će potrošači širom Srbije kupovinom specijalnog izdanja limenki doprineti prikupljanju sredstava potrebnih za završetak radova na renoviranju Narodnog...



Šta je zvezda novog menija?

Restoran Enso predstavio je novi meni!



100 % veganski restoran

Ćufte od mesa biće zamenjene ćuftama od povrća, uz pivo, tu su tofish&chips...