Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Zgrada od kafića

Jednu potpuno šašavu, ali ipak veoma uspešnu ugostiteljsku priču, možete videti u pešačkoj zoni Ho Chi Minh City-ja, najnaseljenijeg grada u Vijetnamu. Cafe Apartment predstavlja nov koncept u ugostiteljstvu. Reč je o “najkul” kvartu u gradu, kako su ga okarakterisali mnogobrojni gosti, ali kvart nije baš kvart u pravom smislu te reči, već stara državna devetospratnica pretvorena u Cafe Apartment.

 

Na svakom spratu su kafići, restorani, barovi i prodavnice. Svaka soba predstavlja jedan ugostiteljski objekat koji je totalno različit od onog drugog. Do željenog lokala stiže se stepenicama ili liftom, a prema rečima gostiju, u ovoj zgradi možete da provedete i ceo dan, a da vam ne bude dosadno.

A, osim svega ovoga, ono što na kraju najviše čini ovo mesto jedinstvenim je to što se uopšte nalazi u staroj državnoj zgradi što je u zemljama poput Singapura, Malezije i Tajlanda zbog pravnih propisa skoro pa nemoguća misija. 

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...