Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Matijević kupio hotel Slavija

Hotel Slavija Garni nedavno je prodat vlasniku Industrije mesa Matijević, Petru Matijeviću. 

Kako su nam rekli iz hotela, hotel Slavija Garni (bivši Slavija Lux) nije prodat putem tendera kako je predviđeno odlukom Vlade Republike Srbije iz maja 2017. godine.

Zgrada hotela prodata je u izvršnom postupku, na javnoj prodaji održanoj 16. januara.2018. godine za 6,51 miliona evra. Javnu prodaju sproveo je javni izvršitelj Marko Vukićević, realizujući odluku nelegalnog arbitražnog veća nastalu iz spora naše firme Slavija hoteli i firme Fil Šar iz Austrije o nepostojećem dugu – kaže Marina Rudić, PR hotela Slavija Garni.

Hotel je uslovno prodat jer je izvršitelj zakazao licitaciju pre nego što je Privredni sud odlučio o zahtevu hotela Slavija za odlaganje izvršenja. Uslov da kupac preuzme vlasništvo je da Privredni sud odbije odlaganje prodaje što je tražila uprava hotela Slavija.

Iz hotela Slavija Garni nemaju saznanja u kom smeru će Matijević ići sa hotelom Slavija i da li će ulagati u njegovo renoviranje. 

Share

Najnovije vesti


Zbogom plastičnim slamčicama!

Dve najveće kompanije u industriji pića, Diageo i Pernod Ricard odlučile su da ukinu  plastične slamčice iz upotrebe.Gastro umetnost Švajcarske i Srbije

Beogradski restoran Credo krajem februara ugostiće čuveni ženevski restoran Tosca, ovenčan Mišlenovom zvezdom i prirediti svojim gostima nezaboravno gastronomsko iskustvo.Kad pivo otvara muzej

Zaječarsko pivo pokreće nacionalnu kampanju "Otvorimo zajedno Narodni muzej" u okviru koje će potrošači širom Srbije kupovinom specijalnog izdanja limenki doprineti prikupljanju sredstava potrebnih za završetak radova na renoviranju Narodnog...Šta je zvezda novog menija?

Restoran Enso predstavio je novi meni!100 % veganski restoran

Ćufte od mesa biće zamenjene ćuftama od povrća, uz pivo, tu su tofish&chips...