Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Otvoren konkurs za Virtus nagrade

Trag fondacija, uz podršku Evropske unije, Fondacije Č.S. Mot i Fondacije braće Rokfeler (RBF), raspisuje konkurs za Virtus nagradu za filantropiju uz podršku. Kao i ranijih godina, nagrade se dodeljuju korporacijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima, koji su tokom 2016/2017. godine na najdelotvorniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od opšteg dobra i interesa. 

-Virtus nagrada ustanovljena je 2007. godine, kao prva i najznačajnija nagrada za korporativnu filantropiju u Srbiji. Ponosni smo da je naš rad u oblasti razvoja filantropije dao izuzetne rezultate o čemu govore podaci da su se ljudi širom Srbije pridružili našem naporu da filantropija bude i ostane deo srpske tradicije - izjavila je Marija Mitrović, menadžerka programa filantropije Trag fondacije. 

-Veliki pomak u samom shvatanju filantropije danas ukazuje i razvoj društvene svesti koji se ogleda u činjenici da imamo veliki broj ljudi mlađih od 30 godina sa izraženom potrebom za jačanjem solidarnosti prema pojedincima i ranjivim grupama u društvu, te ove godine pozivamo građane, organizacije civilnog društva, medije, kao i ostale da upravo predlože ove mlade ljude, da ni njihovo dobro ne ostane skriveno. 

Virtus nagrada za 2017. godinu biće dodeljena u 5 glavnih kategorija: Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou, Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, Nagrada za malo i srednje preduzeće, Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora, kao i Nagrada za individualni doprinos filantropiji.

Prijave za konkurs počinju 16. januara i trajaće sve do 14. februara 2018. godine. 

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...



Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...



Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...



Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...



U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...