Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Otvoren konkurs za Virtus nagrade

Trag fondacija, uz podršku Evropske unije, Fondacije Č.S. Mot i Fondacije braće Rokfeler (RBF), raspisuje konkurs za Virtus nagradu za filantropiju uz podršku. Kao i ranijih godina, nagrade se dodeljuju korporacijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima, koji su tokom 2016/2017. godine na najdelotvorniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od opšteg dobra i interesa. 

-Virtus nagrada ustanovljena je 2007. godine, kao prva i najznačajnija nagrada za korporativnu filantropiju u Srbiji. Ponosni smo da je naš rad u oblasti razvoja filantropije dao izuzetne rezultate o čemu govore podaci da su se ljudi širom Srbije pridružili našem naporu da filantropija bude i ostane deo srpske tradicije - izjavila je Marija Mitrović, menadžerka programa filantropije Trag fondacije. 

-Veliki pomak u samom shvatanju filantropije danas ukazuje i razvoj društvene svesti koji se ogleda u činjenici da imamo veliki broj ljudi mlađih od 30 godina sa izraženom potrebom za jačanjem solidarnosti prema pojedincima i ranjivim grupama u društvu, te ove godine pozivamo građane, organizacije civilnog društva, medije, kao i ostale da upravo predlože ove mlade ljude, da ni njihovo dobro ne ostane skriveno. 

Virtus nagrada za 2017. godinu biće dodeljena u 5 glavnih kategorija: Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou, Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, Nagrada za malo i srednje preduzeće, Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora, kao i Nagrada za individualni doprinos filantropiji.

Prijave za konkurs počinju 16. januara i trajaće sve do 14. februara 2018. godine. 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...