Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Rekordan broj turista u Skadarliji

Od početka 2018. godine do dočeka Srpske nove godine, Skadarliju je posetio rekordan broj stranih i domaćih turista. Ona je postala magnet za strane turiste i čini se, da je u potpunosti opravdala titulu Šampion gostoljublja 2017. godine za region jugoistočne Evrope i Mediterana.

-Strani i domaći turisti najlepši su poklon i priznanje da je Skadarlija turistički biser Evrope – kaže Dragan Gligorijević, predsednik Društva Skadarlije i dodaje. 

-Priznanje Zlatna čaša gostoljublja došla je u pravo vreme i mnogo je doprinela stvaranju takozvanog Skadarlijskog brenda u ugostiteljstvu i turizmu regiona. Od prvog februara predstoji nam rekonstrukcija skadarlijske kaldrme, u drugoj i trećoj fazi radova. Imamo bogat kalendar turističkih manifestacija, a ugostiteljsku ponudu obogatićemo novim restoranima poput vegetarijanskog. Nadam se da ćemo u ovoj godini dobiti skadarlijsku turističku kuću sa muzejom i trening centar za skadarlijske ugostitelje.

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...