Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Rekordan broj turista u Skadarliji

Od početka 2018. godine do dočeka Srpske nove godine, Skadarliju je posetio rekordan broj stranih i domaćih turista. Ona je postala magnet za strane turiste i čini se, da je u potpunosti opravdala titulu Šampion gostoljublja 2017. godine za region jugoistočne Evrope i Mediterana.

-Strani i domaći turisti najlepši su poklon i priznanje da je Skadarlija turistički biser Evrope – kaže Dragan Gligorijević, predsednik Društva Skadarlije i dodaje. 

-Priznanje Zlatna čaša gostoljublja došla je u pravo vreme i mnogo je doprinela stvaranju takozvanog Skadarlijskog brenda u ugostiteljstvu i turizmu regiona. Od prvog februara predstoji nam rekonstrukcija skadarlijske kaldrme, u drugoj i trećoj fazi radova. Imamo bogat kalendar turističkih manifestacija, a ugostiteljsku ponudu obogatićemo novim restoranima poput vegetarijanskog. Nadam se da ćemo u ovoj godini dobiti skadarlijsku turističku kuću sa muzejom i trening centar za skadarlijske ugostitelje.

Share

Najnovije vesti


Zbogom plastičnim slamčicama!

Dve najveće kompanije u industriji pića, Diageo i Pernod Ricard odlučile su da ukinu  plastične slamčice iz upotrebe.Gastro umetnost Švajcarske i Srbije

Beogradski restoran Credo krajem februara ugostiće čuveni ženevski restoran Tosca, ovenčan Mišlenovom zvezdom i prirediti svojim gostima nezaboravno gastronomsko iskustvo.Kad pivo otvara muzej

Zaječarsko pivo pokreće nacionalnu kampanju "Otvorimo zajedno Narodni muzej" u okviru koje će potrošači širom Srbije kupovinom specijalnog izdanja limenki doprineti prikupljanju sredstava potrebnih za završetak radova na renoviranju Narodnog...Šta je zvezda novog menija?

Restoran Enso predstavio je novi meni!100 % veganski restoran

Ćufte od mesa biće zamenjene ćuftama od povrća, uz pivo, tu su tofish&chips...