Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  "Let it snow"

Pobednik prvog Old Fashion Club Masters takmičenja u pripremi koktela u Old Fashioned  maniru je Nikola Šarić iz Novog Sada sa koktelom „Let it snow“. Čak tri žirija su odlučivala o najboljem od desetoro finalista koji su se uživo pred publikom nadmetali u pripremi i serviranju koktela na bazi najboljih američkih viskija. 

Old Fashion Club koji čuva tradiciju i neguje inovaciju američkih viski klasik koktela organizovao je takmičenje za najbolje barmene iz cele Srbije u želji da se prepoznaju i istaknu veštine i talenti majstora bartendinga. U zvaničnu selekciju ušlo je čak 35 validnih prijava, od čega je međunarodni žiri koji su činili Dušan Zarić jedan od najboljih svetskih barmena, Nidal Ramini ispred Brown Forman grupacije i Tom Vernon Woodford Reserve brend ambasador, selektovao deset najboljih. Kandidati koji su pokazali najviše domišljatosti u kreiranju sopstvene recepture za koktel, koji pored ukusa treba da privuče pažnju i inspiracijom koja stoji iza ideje, zatim su dobili priliku da se u velikom finalu pokažu i pred tehničkim, degustatorskim i medijskim žirijem. Barmeni su bili veoma inspirisani i kreativni te su se tako u finalu našli kokteli inspirisani mirisom šume i drveta, suprugama kandidata, muzikom, američkom tradicijom, ali i kulturom Japana. Finalisti su kao osnovni sastojak koristili jedan iz porodice čuvenih američkih viskija: Woodford Reserve, Jack Daniel’s, Jack Daniel’s Single Barrel ili Gentleman Jack. 

Komisija je sumirala ocene sva tri žirija, koji su ocenjivali sve od kontakta s publikom, tehničkog izvođenja do ukusa, a najteže je bilo upravo degustatorskom žiriju. Nakon što su ocene sabrane za najboljeg je proglašen mladi barmen iz Novog Sada koji je inspiraciju za koktel u čijoj se osnovi nalazi Gentleman Jack pronašao u muzici Dina Martina i sećanju na stara vremena. Nikola Šarić je osvojio studijsko putovanje i praksu u prestižnim lokalima u jednoj od svetskih metropola bartendinga, dok su drugo i trećeplasirani Miloš Stefanović i Boško Prinčevac dobili angažman i imenovanje u zvanične ambasadore Old Fashion Club-a. 

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...



Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...



Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...



Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...



U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...