Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  "Let it snow"

Pobednik prvog Old Fashion Club Masters takmičenja u pripremi koktela u Old Fashioned  maniru je Nikola Šarić iz Novog Sada sa koktelom „Let it snow“. Čak tri žirija su odlučivala o najboljem od desetoro finalista koji su se uživo pred publikom nadmetali u pripremi i serviranju koktela na bazi najboljih američkih viskija. 

Old Fashion Club koji čuva tradiciju i neguje inovaciju američkih viski klasik koktela organizovao je takmičenje za najbolje barmene iz cele Srbije u želji da se prepoznaju i istaknu veštine i talenti majstora bartendinga. U zvaničnu selekciju ušlo je čak 35 validnih prijava, od čega je međunarodni žiri koji su činili Dušan Zarić jedan od najboljih svetskih barmena, Nidal Ramini ispred Brown Forman grupacije i Tom Vernon Woodford Reserve brend ambasador, selektovao deset najboljih. Kandidati koji su pokazali najviše domišljatosti u kreiranju sopstvene recepture za koktel, koji pored ukusa treba da privuče pažnju i inspiracijom koja stoji iza ideje, zatim su dobili priliku da se u velikom finalu pokažu i pred tehničkim, degustatorskim i medijskim žirijem. Barmeni su bili veoma inspirisani i kreativni te su se tako u finalu našli kokteli inspirisani mirisom šume i drveta, suprugama kandidata, muzikom, američkom tradicijom, ali i kulturom Japana. Finalisti su kao osnovni sastojak koristili jedan iz porodice čuvenih američkih viskija: Woodford Reserve, Jack Daniel’s, Jack Daniel’s Single Barrel ili Gentleman Jack. 

Komisija je sumirala ocene sva tri žirija, koji su ocenjivali sve od kontakta s publikom, tehničkog izvođenja do ukusa, a najteže je bilo upravo degustatorskom žiriju. Nakon što su ocene sabrane za najboljeg je proglašen mladi barmen iz Novog Sada koji je inspiraciju za koktel u čijoj se osnovi nalazi Gentleman Jack pronašao u muzici Dina Martina i sećanju na stara vremena. Nikola Šarić je osvojio studijsko putovanje i praksu u prestižnim lokalima u jednoj od svetskih metropola bartendinga, dok su drugo i trećeplasirani Miloš Stefanović i Boško Prinčevac dobili angažman i imenovanje u zvanične ambasadore Old Fashion Club-a. 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...