Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Kuvar sa Svete Gore kuva u Mezestoranu

U Mezestoranu dvorište u Svetogorskoj ulci Otac Epifanije, svetogorski kuvar pripremaće specijalitete sa Svete Gore. Gosti ovog restorana, u periodu od 1. do 3. decembra 2017. biće u prilici da se upozanaju sa tajnama života, kuhinje i vina monaha na Svetoj gori. 

Otac Epifanije Milopotaminjanin kao svoj talent prepoznao je kuvanje. Posvećen je receptima i načinima pripreme jela koja se na Svetoj Gori neguju vekovima. Danas, Svetogorci ga još i nazivaju glavnim kuvarom. Održava master časove o svetogorskoj kuhinji u poznatim svetskim hotelima, dok u svojoj knjizi piše o kulinarskim iskustvima čuvajući tako od zaborava 130 starih recepata.  Ceo postupak pripreme hrane, od nabavke sastojaka, preko pranja i čišćenja, do kuvanja i serviranja podrazumeva umnu molitvu za one koje volimo i za koje jela pripremamo. 

Jela kuhinje Svete Gore u Mezestoranu će se služiti do kraja posta, uz redovan meni, naravno. 

Share

Najnovije vesti


MADERA: Čast nam je!

Restoran Madera nalazi se na listi Top 12 beogradskih restorana za 2018. godinu!HOMA: Topli obrok za sve zaposlene!

Posvećeni vlasnici Vlastimir Puhalo i Filip Ćirić svakog dana čine sve što je potrebno da u svakom trenutku budu ispunjeni svi aspekti za dobro i uspešno ugostiteljstvo. Ugostitelj prodaje biznis za 12.500 evra

U tu cenu, kako sam kaže, ulazi sve od opreme potrebno za funkcionisanje jednog objekta te vrste.Vodite li vinski dnevnik?

Udruženje Žene i vino izdalo je ovaj dnevnik kako bi olakšali vinarima i amaterima da svoje beleške o vinu “drže pod kontrolom”, na jednom mestu.Heineken Lovefest Fire rasprodat!

Do dolaska Green Velvet-a, legende svetske elektro scene ostalo je još tri dana, a ulaznice za Heineken Lovefest Fire su gotovo rasprodate!