Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Kuvar sa Svete Gore kuva u Mezestoranu

U Mezestoranu dvorište u Svetogorskoj ulci Otac Epifanije, svetogorski kuvar pripremaće specijalitete sa Svete Gore. Gosti ovog restorana, u periodu od 1. do 3. decembra 2017. biće u prilici da se upozanaju sa tajnama života, kuhinje i vina monaha na Svetoj gori. 

Otac Epifanije Milopotaminjanin kao svoj talent prepoznao je kuvanje. Posvećen je receptima i načinima pripreme jela koja se na Svetoj Gori neguju vekovima. Danas, Svetogorci ga još i nazivaju glavnim kuvarom. Održava master časove o svetogorskoj kuhinji u poznatim svetskim hotelima, dok u svojoj knjizi piše o kulinarskim iskustvima čuvajući tako od zaborava 130 starih recepata.  Ceo postupak pripreme hrane, od nabavke sastojaka, preko pranja i čišćenja, do kuvanja i serviranja podrazumeva umnu molitvu za one koje volimo i za koje jela pripremamo. 

Jela kuhinje Svete Gore u Mezestoranu će se služiti do kraja posta, uz redovan meni, naravno. 

Share