Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Kuvar sa Svete Gore kuva u Mezestoranu

U Mezestoranu dvorište u Svetogorskoj ulci Otac Epifanije, svetogorski kuvar pripremaće specijalitete sa Svete Gore. Gosti ovog restorana, u periodu od 1. do 3. decembra 2017. biće u prilici da se upozanaju sa tajnama života, kuhinje i vina monaha na Svetoj gori. 

Otac Epifanije Milopotaminjanin kao svoj talent prepoznao je kuvanje. Posvećen je receptima i načinima pripreme jela koja se na Svetoj Gori neguju vekovima. Danas, Svetogorci ga još i nazivaju glavnim kuvarom. Održava master časove o svetogorskoj kuhinji u poznatim svetskim hotelima, dok u svojoj knjizi piše o kulinarskim iskustvima čuvajući tako od zaborava 130 starih recepata.  Ceo postupak pripreme hrane, od nabavke sastojaka, preko pranja i čišćenja, do kuvanja i serviranja podrazumeva umnu molitvu za one koje volimo i za koje jela pripremamo. 

Jela kuhinje Svete Gore u Mezestoranu će se služiti do kraja posta, uz redovan meni, naravno. 

Share

Najnovije vesti


Kult gazde u Srba

Među redovnim gostima beogradskih restorana, a kažu da je njih u glavnom gradu oko dve hiljade, često se čuju rečenice tipa Hoćemo li kod... Gosti su već odavno u Beogradu prekristili Franš, Marinadu, Carevu Ćupriju, Homu... Jednostavno, danas se...



Caffe Caffe &Fish

Senjački restoran CaffeCaffe&Fish ove godine prvi put se našao na listi CaféBar network recommends Top 12 beogradskih restorana. Konstantan standard u poslovanju, kvalitetna usluga i odlična ponuda, uz posvećene vlasnike Srbislava Veljića i...



Ugostiteljstvo i besparica

Goran Jović

vlasnik kafića Knez, Valjevo  

Dugo sam razmišljao da li uopšte da počnem da pišem o ovoj temi bojeći se, pre svega, da ne budem pogrešno shvaćen. U razgovoru s nekolicinom prvenstveno drugara, a zatim i kolega, rešio sam da zarežem...



Luksuz u najavi

Novi hoteli u Srbiji

U naredne tri godine gosti Beograda i Novog Sada moći će da uživaju u svim sadržajima luksuznih hotela. Kako je najavljeno, svoja vrata otvoriće Hilton, Sheratton, St. Regis i W Belgrade. Srbija će se time upisati na mapu...



Vizionar koji krši pravila

Chef Masimo Botura

Masimo Botura u svetskoj gastronomiji poznat je kao kuvar beskrajne energije i neograničene mašte. Vlasnik je restorana Osteria Francescana, koji se nalazi u Modeni, u regiji Emilija Romanja, na severu Italije. Taj restoran...