Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Kuvar sa Svete Gore kuva u Mezestoranu

U Mezestoranu dvorište u Svetogorskoj ulci Otac Epifanije, svetogorski kuvar pripremaće specijalitete sa Svete Gore. Gosti ovog restorana, u periodu od 1. do 3. decembra 2017. biće u prilici da se upozanaju sa tajnama života, kuhinje i vina monaha na Svetoj gori. 

Otac Epifanije Milopotaminjanin kao svoj talent prepoznao je kuvanje. Posvećen je receptima i načinima pripreme jela koja se na Svetoj Gori neguju vekovima. Danas, Svetogorci ga još i nazivaju glavnim kuvarom. Održava master časove o svetogorskoj kuhinji u poznatim svetskim hotelima, dok u svojoj knjizi piše o kulinarskim iskustvima čuvajući tako od zaborava 130 starih recepata.  Ceo postupak pripreme hrane, od nabavke sastojaka, preko pranja i čišćenja, do kuvanja i serviranja podrazumeva umnu molitvu za one koje volimo i za koje jela pripremamo. 

Jela kuhinje Svete Gore u Mezestoranu će se služiti do kraja posta, uz redovan meni, naravno. 

Share

Najnovije vesti


Isprobajte najbolji šampanjac na svetu!

Vrhunska vina, prestižna pića i destilati drugi put pred srpskom publikom, u ekskluzivnom okruženju salona Wine MartInspirativni događaji na sajmu ProWein 2019 (17-19. mart)

Diseldorf će u martu po 25. put biti domaćin vinskoj industriji sveta. Na najznačajnijem sajmu vina i alkoholnih pića ProWein 2019 od 17. do 19. marta u deset izložbenih hala oko 6.800 izlagača prezentovaće vinske regije iz svih krajeva sveta....Otvoreni sajmovi turizma, vina i ugostiteljstva

Ljajić: Cilj je 1,7 milijardi dolara od turizma u 2019.Jubilarni 25. ProWein

Jubilarni 25. ProWein (17-19. mart): 25 godina uspeha. U martu sajam ProWein slavi svoju 25-godišnjicu postojanja. Tokom 25 godina duge istorije ProWein je zabeležio enormni porastBakšiš naš nasušni

 Bakšiš među ugostiteljima poprima poruku pripovetke Tamni vilajet – ko uzme kajaće se, ko ne uzme kajaće se...