Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Autobuse u Londonu pokretaće kafa?

Naftna kompanija Shell u saradnji sa kompanijom Bio-Bean proizvela je bio-gorivo iz otpada koji nastaje prilikom pripreme kafe. U Londonu se godišnje proizvede oko 200.000 tona ovakvog otpada, što ni ne čudi, budući da se u prestonici Velike Britanije svaki dan popije 20 miliona šoljica kafe. Ove kompanije već su za godinu dana proizvele dovoljno goriva za pokretanje jednog autobusa. Inače, u Londonu vlasti planiraju u 2018. da gradske autobuse učine ekološkim, a do 2050. ceo javni prevoz trebalo bi da bude bez emisije štetnih plinova. 

Share

Najnovije vesti


MADERA: Čast nam je!

Restoran Madera nalazi se na listi Top 12 beogradskih restorana za 2018. godinu!HOMA: Topli obrok za sve zaposlene!

Posvećeni vlasnici Vlastimir Puhalo i Filip Ćirić svakog dana čine sve što je potrebno da u svakom trenutku budu ispunjeni svi aspekti za dobro i uspešno ugostiteljstvo. Ugostitelj prodaje biznis za 12.500 evra

U tu cenu, kako sam kaže, ulazi sve od opreme potrebno za funkcionisanje jednog objekta te vrste.Vodite li vinski dnevnik?

Udruženje Žene i vino izdalo je ovaj dnevnik kako bi olakšali vinarima i amaterima da svoje beleške o vinu “drže pod kontrolom”, na jednom mestu.Heineken Lovefest Fire rasprodat!

Do dolaska Green Velvet-a, legende svetske elektro scene ostalo je još tri dana, a ulaznice za Heineken Lovefest Fire su gotovo rasprodate!