Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Autobuse u Londonu pokretaće kafa?

Naftna kompanija Shell u saradnji sa kompanijom Bio-Bean proizvela je bio-gorivo iz otpada koji nastaje prilikom pripreme kafe. U Londonu se godišnje proizvede oko 200.000 tona ovakvog otpada, što ni ne čudi, budući da se u prestonici Velike Britanije svaki dan popije 20 miliona šoljica kafe. Ove kompanije već su za godinu dana proizvele dovoljno goriva za pokretanje jednog autobusa. Inače, u Londonu vlasti planiraju u 2018. da gradske autobuse učine ekološkim, a do 2050. ceo javni prevoz trebalo bi da bude bez emisije štetnih plinova. 

Share

Najnovije vesti


Radost - fina kuhinjica

Radost fina kuhinjica je restoran u kome je Martin Gor iz Depeche Moda probao skoro sve s menija. U njemu se zdrava hrana priprema svakodnevno, a radni dan počinje rano ujutro, kada vlasnica Saška Maček odlazi na pijacu po sveže namirnice. Zatim...Još strože kazne

Za neizdavanje računa zatvaranje restorana na godinu dana...

Pred letnju sezonu ugostitelje je dočekala loša vest. Naime, država je odlučila da pooštri kazne za prekršaje poput neprijavljivanja zaposlenih ili neizdavanja fiskalnog računa, pa ako...Zaštita podataka gostiju (GDPR)

Hotelijeri u svetu već odavno su spremni, dok se domaći, kao što to obično biva u našoj zemlji, pripremaju u minut do 12. Podaci jesu resurs, ali s novom regulativom (GDPR) ujedno predstavljaju i veliku odgovornost i zahtevaju čitav niz mera koje...Pušenje ili ne, odlučite sami!

GORAN JOVIĆ

vlasnik kafića Knez, Valjevo

Smatram da samo fizičkim pregradama kao što su zid ili staklo, u stvari, dobijate pravi prostor, dok podela na rejone bez pregrade znači isto kao kada bi u jednom malom delu bazena bilo dozvoljeno...U kuhinji mora da bude zabavno

EYCK ZIMMER

Culinary director hotela Square Nine

Sa novim šefom kuhinje hotela Square Nine Eyckom Zimmerom razgovarali smo o kuvanju, novom letnjem meniju, Mišlenovim zvezdicama i životu u Beogradu. 

Koliko je ovaj duhoviti Nemac neobičan...