Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Izbor za mladog poslastičara

Kako bi jedan od najslađih zanata ostao u rukama mladih i perspektivnih ljudi, kompanija Dijamant u saradnji sa poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem, pokreće projekat Mladi poslastičar. Ciljevi projekta su edukacija i motivacija budućih mladih poslastičara. Prva faza projekta sastojaće se od praktičnih radionica koje će voditi ambasador kompanije Dijamant, Zdravko Gavrilović i internih školskih takmičenja u kojima će učestvovati učenici. Biće sproveden u stručnim školama u Zrenjaninu, Beogradu, Pančevu, Vrnjačkoj Banji i Nišu. Svaka škola dobiće svoje pobednike koji će potom učestvovati na završnom takmičenju u  Beogradu.

-Poslastičarstvo je prava umetnost, divan zanat koji, u vremenu koje briše sve pred sobom, ne sme da nestane. Zašto bi neko postao poslastičar? Brojni su razlozi, a ja vam navodim samo neke – druge ljude činite srećnim, stvarate mala remek-dela, svaki put nešto drugačija, putujete, uvek imate keca u rukavu kako da iznenadite dragu osobu kada zaboravite da joj kupite poklon. Ovo je zaista pozitivna inicijativa kompanije Dijamant kojoj sam se sa zadovoljstvom priključio. Potrebni su nam poslastičari da nam život bude slađi- rekao je Zdravko Gavrlović.

-Prirodno je da jedna kompanija koja iza sebe ima dugu tradiciju i koja je lider u proizvodnji stonih margarina ulaže u buduće poslastičare i trudi se da očuva vrednosti tradicije ovog zanata. Ne samo da su nam na prvom mestu važni kvalitet i bezbednost naših namirnica, kao i zadovoljstvo naših potrošača, podjednako nam je važno da bude što više iskusnih poslastičara koji će nastvaljati slatke tradicije kod nas u zemlji – izjavila je Tatjana Đokanović iz kompanije Dijamant. 

U takmičenjima koja su pred učenicima, pobediće ne samo vešte ruke, kreativnost i predanost, već, na prvom mestu, ljubav prema poslu kojim se bave ovi srednjoškolci. Čini se da upravo ta ljubav u profesiji ponekad nedostaje i zato će Zdravko Gavrilović i kompanija Dijamant kroz ovo slatko putovanje pokušati upravo tome da nauči ove mlade ljude. Osim ove životne lekcije, pobednik će dobiti i finansijsku podršku od kompanije Dijamant, koja će mu biti isplaćivana u roku od godinu dana, a možda će poslužiti upravo za usavršavanje njegovog zanata ili pokretanje sopstvenog poslastičarskog projekta.

Share

Najnovije vesti


Da li je to baš tako?

Jovan Mrđenović
ugostitelj

Ne prođe dan da neko od ljudi u poznijim godinama ne zacvili za dobrim starim vremenima i boemskim kafanama kojih više nema



Dobro se dobrim vraća

 Predstavljamo Udruženje Dobro delo... Stefan Nikolić iz Vršca govori nam o misiji, projektima i planovima udruženja čiji je osnivač. Pomisao na to koliko je malo potrebno da se učini dobro delo kada nam se za to ukaže prilika, pokrenula je 2012....



Ujedinjeni u regulisanju bakšiša

Piše: Deana Dimitrijević

Praksa davanja napojnica stara je koliko i ugostiteljstvo, a nastala je spontano. Nisu je nametnuli ni ugostitelji ni gosti, već jednostavno postoji oduvek. Međutim, nijedan pozitivan pravni propis Republike Srbije ne...



Ostajemo bez kultnih kafana

Dragi naši gosti, pošto je vaša omiljena kafana Tašmajdan restitucijom vraćena vlasnicima, koji ne žele s nama da nastave poslovanje, mi vam najsrdačnije zahvaljujemo što smo imali vas kao drage goste i prijatelje – stoji na natpisu koji je...



Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...