Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Izbor za mladog poslastičara

Kako bi jedan od najslađih zanata ostao u rukama mladih i perspektivnih ljudi, kompanija Dijamant u saradnji sa poslastičarem Zdravkom Gavrilovićem, pokreće projekat Mladi poslastičar. Ciljevi projekta su edukacija i motivacija budućih mladih poslastičara. Prva faza projekta sastojaće se od praktičnih radionica koje će voditi ambasador kompanije Dijamant, Zdravko Gavrilović i internih školskih takmičenja u kojima će učestvovati učenici. Biće sproveden u stručnim školama u Zrenjaninu, Beogradu, Pančevu, Vrnjačkoj Banji i Nišu. Svaka škola dobiće svoje pobednike koji će potom učestvovati na završnom takmičenju u  Beogradu.

-Poslastičarstvo je prava umetnost, divan zanat koji, u vremenu koje briše sve pred sobom, ne sme da nestane. Zašto bi neko postao poslastičar? Brojni su razlozi, a ja vam navodim samo neke – druge ljude činite srećnim, stvarate mala remek-dela, svaki put nešto drugačija, putujete, uvek imate keca u rukavu kako da iznenadite dragu osobu kada zaboravite da joj kupite poklon. Ovo je zaista pozitivna inicijativa kompanije Dijamant kojoj sam se sa zadovoljstvom priključio. Potrebni su nam poslastičari da nam život bude slađi- rekao je Zdravko Gavrlović.

-Prirodno je da jedna kompanija koja iza sebe ima dugu tradiciju i koja je lider u proizvodnji stonih margarina ulaže u buduće poslastičare i trudi se da očuva vrednosti tradicije ovog zanata. Ne samo da su nam na prvom mestu važni kvalitet i bezbednost naših namirnica, kao i zadovoljstvo naših potrošača, podjednako nam je važno da bude što više iskusnih poslastičara koji će nastvaljati slatke tradicije kod nas u zemlji – izjavila je Tatjana Đokanović iz kompanije Dijamant. 

U takmičenjima koja su pred učenicima, pobediće ne samo vešte ruke, kreativnost i predanost, već, na prvom mestu, ljubav prema poslu kojim se bave ovi srednjoškolci. Čini se da upravo ta ljubav u profesiji ponekad nedostaje i zato će Zdravko Gavrilović i kompanija Dijamant kroz ovo slatko putovanje pokušati upravo tome da nauči ove mlade ljude. Osim ove životne lekcije, pobednik će dobiti i finansijsku podršku od kompanije Dijamant, koja će mu biti isplaćivana u roku od godinu dana, a možda će poslužiti upravo za usavršavanje njegovog zanata ili pokretanje sopstvenog poslastičarskog projekta.

Share

Najnovije vesti


Kult gazde u Srba

Među redovnim gostima beogradskih restorana, a kažu da je njih u glavnom gradu oko dve hiljade, često se čuju rečenice tipa Hoćemo li kod... Gosti su već odavno u Beogradu prekristili Franš, Marinadu, Carevu Ćupriju, Homu... Jednostavno, danas se...



Caffe Caffe &Fish

Senjački restoran CaffeCaffe&Fish ove godine prvi put se našao na listi CaféBar network recommends Top 12 beogradskih restorana. Konstantan standard u poslovanju, kvalitetna usluga i odlična ponuda, uz posvećene vlasnike Srbislava Veljića i...



Ugostiteljstvo i besparica

Goran Jović

vlasnik kafića Knez, Valjevo  

Dugo sam razmišljao da li uopšte da počnem da pišem o ovoj temi bojeći se, pre svega, da ne budem pogrešno shvaćen. U razgovoru s nekolicinom prvenstveno drugara, a zatim i kolega, rešio sam da zarežem...



Luksuz u najavi

Novi hoteli u Srbiji

U naredne tri godine gosti Beograda i Novog Sada moći će da uživaju u svim sadržajima luksuznih hotela. Kako je najavljeno, svoja vrata otvoriće Hilton, Sheratton, St. Regis i W Belgrade. Srbija će se time upisati na mapu...



Vizionar koji krši pravila

Chef Masimo Botura

Masimo Botura u svetskoj gastronomiji poznat je kao kuvar beskrajne energije i neograničene mašte. Vlasnik je restorana Osteria Francescana, koji se nalazi u Modeni, u regiji Emilija Romanja, na severu Italije. Taj restoran...