Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Zlato za zlatni Cabernet iz Srbije

Na 13. Međunarodnom ocenjivanju vina - Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme 2017. održanom u Bergamu, Cabernet Sauvignon Ateljea vina Šapat osvojio je zlatnu medalju. Nagrađeno vino karakteriše intenzivna voćna aroma svežih šumskih plodova i šljive, sa naznakama crnog bibera. Dobro se slaže sa mesom i starim sirevima, dok je samo vino odležalo u hrastovim bačvama. 

Vinarija Šapat nalazi se u Novom Slankamenu, na Fruškoj gori, i proizvodi vina u limitiranim serijama. Na domaćem tržištu Šapat nastupa sa više etiketa, među kojima su najpoznatije Suma i Chardonnay Barriqu. Od crvenih vina, tu su Magnus, Pi i, sada već zlatni, Cabernet. Inače, ovo je prvi put da se Atelje vina Šapat pojavio na nekom svetskom ocenjivanju vina. 

Emozioni dal Mondo održan je u organizaciji udruženja Vignaioli Bergamaschi (vinarije Bergama) i konzorcijuma Valcalepio doc, a pod pokroviteljstvom OIV-a (International organization of wine and vine), 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...