Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Predstavljena vina Frensisa Forda Kopole

Restoran Cafe Lavash i kompanija Wine Time predstavili su ekskluzivna vina velikog filmskog majstora Frensis Ford Kopole, u kojima su uživale i poznate ličnosti iz beogradskog kulturnog, javnog, ali i poslovnog života. 

Nakon jedne od najuspešnijih karijera režisera u Holivudu, Frensis Ford Kopola je odlučio da se posveti uzgoju grožđa i proizvodnji vina, kako tradicionalnih evropskih sorti, tako i novih američkih sorti grožđa. 

Nikola Biorčević, direktor kompanije Wine Time d.o.o, koja je uvoznik ovih ekskluzivnih vina kaže da su ljubitelji vina u Srbiji poznati kao hedonisti koji osim što uživaju u dobrom vinu, žele da saznaju  kako se određeno vino pravi. Kopolina vina su originalnog stila, koje se posebno ogleda u specifičnoj kombinaciji kremastog ukusa i razigrane svežine, i dodaje da 

-Posebno se radujem se što će Kopolina vina od sada biti prisutna i u Srbiji. Zahvaljujem restoranu Cafe Lavash na gostoprimstvu i organizaciji današnjeg događaja i što su posetiocima omogućili uzbudljivo upoznavanje sa ovim vinima, koje će još dugo pamtiti po tragu na nepcima.

Domaćin događaja Cafe Lavash i Biljana Frlog, marketing i PR menadžer restorana izjavila je 

-Caffe Lavash zaista nudi moderan način da se uživa u balkanskoj tradiciji, a posebno smo ponosni na veliki izbor vinskih etiketa koje mogu da zadovolje i najprobirljivije ljubitelje ovog zlatnog pića. U vrhunskom ambijentu možete da slušate tradicionalne zvuke i da jedete naša jela na koja ste navikli, kao i jela iz Turske i Bliskog Istoka, ali spremljene na savremen način. Kroz saradnju sa vodećim inostranim proizvođačima vina, kao što je Frenisis Ford Kopola, nastojimo da uvek budemo inovativni i našim kupcima obezbedimo aktuelnu i ekskluzivnu ponudu- istakla je Frlog.

Etikete iz podruma Fransisa Forda Coppole iz Nappa Valley Kalifornija, koje su predstavljene našoj publici bile su:

Francis Ford Coppola Diamond Chardonnay, vrlo jasan, svetao i izbalansiran Chardonnay, sa ukusom sočnih jabuka, dinje i kruške i završnicom koja podseća na krem brule. Francis Ford Coppola Diamond Zinfandel potiče od mešanje grožđa iz starih vinograda u Amador County i hladnijih vinograda u Paso Robles-u i Sonoma County. Primamljiv, veoma lak za konzumiranje, Zinfandel sa tipičnim kalifornijskim aromama ima izuzetnu dubinu i kompleksnost. Sadrži note jagode, kasis-a  i šipurka, iza čega slede arome crnog voća, slatkih začina i pržene vanile. Francis Ford Coppola Director’s Cabernet Sauvignon je odlično izbalansirno vino koji potiče iz regije Sonoma County‘s, napravljeno od nekoliko pažljivo biranih klonova vinove loze, koji rastu u istom vinogradu, ali na različitom sastavu zemljišta, različitoj nadmorskoj visini i sa različitim klimatskim uslovima. Vino je intenzivno tamne boje, ukusa suvih šljiva, kasis-a i zgnječenih divljih crvenih bobica, koje uključuju miris višnje, kasis-a i kupine, a na završnici blago začinsko bilje.

Hedonistički izazov upotpunili su i jela, poput Kachapuri - gruzijske pogače sa sirom, pazarski ćevap, i ramstek sa sosom od šumskog voća.

Share

Najnovije vesti


Zbaralji Saverio za CafeBar network

Sbaragli Saverio, chef restorana Tosca, Ženeva

EKSKLUZIVNO ZA CAFÉBAR NETWORK

Svi restorani zaslužuju Mišlenovu zvezdicu!



U Homi ima mesta za sve

Kada smo krajem prošle godine pokrenuli inicijativu da se uspostavi balans u ugostiteljskim objektima tako da i pušači i nepušači imaju prostor u kome će uživati, našoj akciji među prvima se pridružio fine-dining restoran Homa



Chez Nik

Posle 17 godina u ugostiteljskom biznisu, od pekare, preko fast fooda i čuvene palačinkarnice Keops, ugostitelj Nikola Stupar, rešio je da, kako kaže, zaokruži svoju ugostiteljsku priču. Zato je na Novom Beogradu otvorio restoran Chez Nik. U...



Kako da izgradite identitet lokala

Dejan Veljković Džesi

vlasnik restorana Dukat, Pirot

U izgradnji identiteta lokala, restorana, bilo kog objekta, učestvuje veliki broj faktora, enterijer i spoljašnjost, koncept, osoblje, vlasnik, atmosfera... i na izgradnji i održanju identiteta...



Poštujte autoritete

Nikola Stojaković, srpski kuvar svetskog glasa, kuvarsku karijeru započeo je još u domaćoj  kuhinji. U njegovoj porodici, kaže, kult hrane bio je oduvek veoma važan. Uživa u pravljenju sosova, a sa 27 godina može da se pohvali dugogodišnjim radom...