Home  //  Hrana i Piće  //  Vesti  //  Da li ste spremni za novu vrstu turizma?

Za goli turizam ste već čuli, a da li znate šta je nevaljali turizam? To je novi svetski trend u turizmu u kome putnici biraju destinaciju na koju će da idu, iz seksulanih razloga. U svetu se organizuju čitave ture koje uključuju odsedanje u hotelima za svingere, pa i čitavim “seksi rizortima” u kojima putnici mogu da izraze svoju seksualnu slobodu. Nevaljali turizam razlikuje se od seksi turizma. Prostituke nisu razlog putovanja, i putnici ne plaćaju za seksulane usluge. Ovaj vid turizma uzeo je maha u Italiji, a i u komšiluku, u Hrvatskoj. Za seksi provod putnici treba da izdvoje oko 10.000 dolara ukoliko žele potpuni užitak, a to podrazumeva i krstarenje brodom, učestvovanje u erotskim igrama. Iako je tek u zavoju, ova grana industrije na godišnjem nivou zaradi 20 milijardi dolara. 

Share

Najnovije vesti


Rustique

Senjački restoran Rustique u Beogradu je poznat po svojim odličnim picama. U enterijeru dominiraju zemljane boje, a osećaju topline doprinosi i veliki kamin izrađen od kamena. Gosti iz sale mogu da posmatraju i pripremu pice jer se uz bar nalazi...



Reportaža: Vijetnam

Piše: Ivan Marković, kulinarski entuzijasta

Otkud baš u Vijetnam? Šta ćeš tamo pored toliko lepših destinacija? – nizala su se pitanja bliskih i manje bliskih ljudi koji i dalje odbijaju da prihvate činjenicu da je moj najveći nagon ka...



Zakon zakucava vrata

Kako dva nova zakona utiču na ugostitelje...

Radi smanjenja sive ekonomije država je odlučila da ugostitelje udari po džepu. Izmene Zakona o poreskom postupku koje su sredinom aprila stupile na snagu predviđaju da u slučaju prekršaja poput...



Standardi moraju da se poštuju

Piše: Deana Dimitrijević

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije kojom se rukovodio Hores jeste unapređenje kvaliteta restoraterske ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića,...



Mišlenov kuvar u Beogradu

Mladi kuvar Gijom Iskandar prvi put je došao u Beograd pre mesec dana kako bi se s vlasnicima restorana Langouste dogovorio o saradnji. Beograd mu se veoma dopao, pa se ubrzo preselio u naš glavni grad i postao chef...